Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

φτιάνοντας βανίλια με τον φίλο τον Πολύκαρπο !! Νο2


Ενώ είχαμε βάλει 4 σακιά ζάχαρη και περάσαμε το επικίνδυνο σημείο των 112 βαθμών, αποφασίσαμε να προσθέσομε και άλλα δυο σακιά ακόμα !!!

Δεν ξεχάσαμε και την σκόνη σκόρδο για παν ενδεχόμενο αυτόν το καιρό!!! Προσθέτουμε και λίγο ξινό για να μην γίνει καραμέλα το μίγμα όταν παγώσει!!






Το μίγμα είναι έτοιμο πιασαμε τους 117 βαθμους!!! αρχίζει η συσκευασία σε πλαστικά σακουλάκια !

Περίπου 2 κιλά το κάθε ένα!


Τα μωρά μας θα φάνε υποβρύχιο !!!

Τιμή στο μαγαζί από έμπορα μελισσοκομικών τροφών 1,20 ευρώ το κιλό!!

Τιμή μονοφασικής μηχανής και καζανιού όλα ανοξιδοτα, περίπου 3 χιλιάρικα!!

15 σχόλια:

skyrianbee είπε...

Πολύ ωραία τα βιντεο μπραβο σου, δεν είναι κακή ιδέα αυτό το μηχάνημα.

Corfu bee είπε...

Ενας μελισσοκόμος που ασχολείται επαγγελματικά και έχει αρκετές κυψέλες με τον χρόνο κάνει απόσβεση στον εξοπλισμό .Ενας ερασιτέχνης όμως δεν νομίζω οτι έχει αυτή την δυνατότητα έτσι ? Εσεις τι λέτε ?

chaniabee είπε...

Σίγουρα για να κάνεις απόσβεση και να πεις ότι κερδίζεις ,θα πρέπει να έχεις πάνω από εκατό μέλισσες!!! Εκτός και είσαστε παρεακι με άλλους! Ή κάνεις και εμπόριο! Όταν αγοράζεις την ζάχαρη 74 λεπτά και πουλάς 1.20 δεν είναι και άσχημα ε???

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

150 κιλά ζάχαρη+39 κιλα νερό+ξυνό(κιτρικό οξύ)+αλάτι(1-1,5κιλά??)=170 κιλά βανίλια

chaniabee είπε...

39 κιλά νερό ?? Θα έλεγα 33 και 2 καπάκια ξινό!!!
Κατά τα άλλα ΓΑΤΑ ο Άνθιμος!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μετά την προσθήκη του << ξινού >> το HMF πόσο έφτασε ????

Ανώνυμος είπε...

<<<<150 κιλά ζάχαρη+39 κιλά νερό+ξινό(κιτρικό οξύ)+αλάτι(1-1,5κιλά??)=170 κιλά βανίλια>>>>

και μην ξεχνάμε ότι το αλάτι σε αναλογία μεγαλύτερη από 0,2/1000 είναι τοξικό για τις μέλισσες

chaniabee είπε...

Φίλε Amateur-Apis (sv6jie) !!!
Έχεις απόλυτο δίκιο!! Αλλά και χωρίς το ξινό το HMF υπάρχει σε αρκετό βαθμό μόνο από τον βρασμό της ζάχαρης!!! Θα μπορούσαμε να το πούμε αυτό και για τον καφέ που πίνομε, ακόμα και για το αθώο τσαγακι της γιαγιάς!!! Και ας βάζαμε φρουκτόζη αντί για ζάχαρη!!! Καλύτερα ας μην τα ψάχνουμε τόσο πολύ, είναι αρκετά ψυχοφθόρο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Στο ζαχαροζύμαρο ώμος μας ενδιαφέρει το HMF να είναι όσο το δυνατόν ποιο χαμηλό ώστε η τροφή αυτή να είναι οφέλημη και όχι βλαπτική για τις μέλισσες , γιατί μεγάλο HMF είναι τοξικό για τις μέλισσες

ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ είπε...

Μήπως η τιμή της είναι μεγάλη?
Εδώ στην περιοχή μας πωλείται 0,90 ΕΥΡΩ.
Πάντως εγώ προτιμώ το ζαχαροζύμαρο φτιαγμένο απ΄τα χέρια μου,με λιγότερο κοστολόγιο και περισσότερα συστατικά.
Επί πλέον δεν βράζει η ζάχαρη!

Ali Türk είπε...

Veri good::)))

manos είπε...

Συμφωνω με τον Τρικαλινο και εγω ειμαι λατρης του ζαχαροζυμαρου

ŞEKERLİ είπε...

Hi from Turkey,
Could you hinder formation of HMF in your bee foods such as cakes or inverted sugar syrups? Is it tolerable or how many units of HMF does the food include? Thanks in advance. Best regards.

chaniabee είπε...

for sekerli@@
sorry my friend but I can not know how HMF containing foods me!! i am sorry!!

paul είπε...

ΦΙΛΕ ΠΟΛΥΚΑΡΠΕ ΕΧΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ:ΕΧΩ ΞΥΝΟ ΣΕ ΥΓΡΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ-ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ. ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΩ ΒΑΝΙΛΙΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΟΥ ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΛΟΙΩΤΗ Η ΖΑΧΑΡΗ, ΠΕΡΙΠΟΥ 2-3 ΚΙΛΑ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?????ΘΕΛΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ(ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ).ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!Ο ΧΩΡΑΪΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτικό σεμινάριο!

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Χανίων " Η ΜΕΛΙΣΣΑ" διοργανώνει τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτι...