Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

φτιάνοντας βανίλια με τον φίλο τον Πολύκαρπο !! Νο1

Λόγω απειρίας του συνγραφεα πάνω στα software, το φιλμάκι για τον τρόπο παρασκευης βανίλιας αναγκάστηκα να το κάνω σε δυο τμήματα για να καταφέρω να το αναρτήσω, για αυτό ζητώ συγνώμη!!!



Εδώ ο φίλος μας ο Πολύκαρπος έχει ήδη βάλει το νερό να βράζει και τώρα προσθέτει την ζάχαρη !






Ενώ ο βρασμός φτάνει στους 111 βαθμούς το μίγμα αρχίζει και φουσκώνει επικίνδυνα!! Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην ξεχειλίσει, με αποτελέσματα δυσάρεστα με 112 βαθμούς κελσίου!!!

Αυτό ισχύει μέχρι τους 114 !! μετά τον βρασμό σταματάει το φούσκωμα και επανέρχεται στην σωστή στάθμη!! Κάναμε ένα πείραμα , βάζοντας ένα πορσελάνινο παλιό πιατακι του καφέ ,μέσα στο μείγμα ελπίζοντας να σταματήσει το φούσκωμα και τον περίσσιο κοχλασμό ( φουσκάλες). Αυτό το μάθαμε στο σχολείο, πριν πάρα μα πάρα πολλά χρόνια!!!!! Και να που τα καταφέραμε!!



2 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Ωραίο σύστημα αλλά πρέπει να διαθέσεις αρκετά.(του Δασκαλάκη είναι η μηχανή;).Τράβα και το υπόλοιπο για να δούμε πώς βγαίνει.

Unknown είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΙΔΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτικό σεμινάριο!

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Χανίων " Η ΜΕΛΙΣΣΑ" διοργανώνει τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτι...