Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Περτσινοτής πλαισίων!! αλλα Μάρκος

Πάνω από χρόνος θα είναι! που με πήρε ο φίλος μου ο Μάρκος τηλέφωνο , και μου ζήτησε την διεύθυνση του σπιτιού μου!!! Τι την θες? τον ρώτησα νομίζοντας ότι θα έρθει βόλτα στα Χανιά !! Να σου στείλω κάτι που κατασκεύασα , μου λέει!!


Δεν πέρασαν 3 με 4 μέρες και να το συστημένο των ΕΛΤΑ ! αγωνία για το δωράκι! Και νάτο!!! Ένας περτσινοτης πλαισίων !!!


Φίλοι μου, μου έλυσε τα χέρια αυτό το εργαλείο!! Για μένα είναι από τα καλύτερα εργαλεία που έχω για την μελισσοκομία!!!


Εδώ είναι ένα πλαίσιο με περτσινια και ένα παλιό πλαίσιο με καρφιά συραπτικου! Μια μέθοδος αρκετά πιο οικονομική.

Φίλε Μάρκο ένα μεγάλο ευχαριστώ αν και καθυστερημένα!!!

Υ.Γ. με τον Μάρκο δεν είχαμε συναντηθεί ποτέ . δεν γνώριζε ο ένας τον άλλον πέρα από την φωνή μέσω τηλεφώνου! Η γνωριμία είχε γίνει 3 χρόνια πριν μαζί με τον άλλον φιλο τον Σπύρο, μεταξύ συνομιλίας μέσω ιντερνετ!

τα μεγάλα πνεύματα κάποτε συναντιούνται!!!


7 σχόλια:

manos είπε...

Auto ειναι πατεντα του Μαρκου η το βρισκεις και στην αγορα.
Θελω ενα οπωσδηποτε.

chaniabee είπε...

Μονό ο Μάρκος θα σκεπτόταν κάτι τέτοιο!! Στο σπίτι του έχει και άλλες όμορφες κατασκευές!! στην Βουλγαρία είχα δει ένα παρόμοιο αλλά με σοβαρές ατέλειες!!

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Καλησπέρα, στα μέρη μου λένε: όμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα! Μπράβο στο φίλο σου! Οι γείτονες βλέπω πολύ δουλεύουν το φελιζόλ. Επικοινώνησα με τον καλό γείτονα και μου ‘πε 6 Ε εκεί τα κυψελίδια από φελιζόλ. Εδώ 17 Ε. Πέπει να πάμε καμιά εκδρομούλα για εφοδιασμό. Κάνε ζουμ στην πρώτη photo (Πυροσφράγισμα) πάνω στο τρέιλερ δίπλα στα κοφίνια υπάρχουν 2 αγορασμένα. Χρησιμοποιώ τέτοια αγορασμένα για σύζευξη εδώ και χρόνια. Καλή επιτυχία να ‘χεις!

markos aliprantis είπε...

Tο 1975 είχα φτιάξει μια πατέντα για να "σιδερώνω"τους κάλυκες δηλ.αφού έριχνα στο κυνήγι μάζευα τους κάλυκες και τους ξαναγέμιζα.Για να ξανάρθει στα μέτρα του λοιπόν εφτιαξα την πατέντα.Πρίν από κανένα χρόνο και παραπάνω τακτοποιούσα την κούτα που έχω τα εργαλεία και τα μπαρουτόσκαγα οταν την είδα ξεχασμένη και πλακωμένη με κάτι σακούλες.Βλέπεις λίγδωσε το αντερο και χρησιμοποιώ καινούργιους κάλυκες(εξακολουθώ και γεμίζω τα φυσίγγια μου).Σκέφτικα τί να την κάνω την σιδερώστρα!Εκανε κλίκ το μυαλό και αφαιρώντας κάτι και προσθέτοντας κάτι έγινε ενας ωραίος πιρτσιναδόρος τελάρων

halastanis είπε...

Καλημέρα.
Εγώ μπορώ να πω ότι είμαι πολύ τυχερός όσον αφορά το πριτσίνωμα των πλαισίων.
Ο γαμπρός μου έχει βιοτεχνία με ρούχα και είχε στην άκρη ένα μηχάνημα που δεν χρησιμοποιούσε αφού όλα τώρα είναι ηλεκρικά αυτόματα, και έβαζε πριτσίνια με το πόδι. Έχει αποθηκευτικό χώρο για 1000 - 2000 καψούλια, τα οποία κατεβαίνουν από ένα διάδρομο με σειρά έτοιμα να μπουν στην τρύπα κάθε φορά που πατάς το πόδι σου και από ένα. Από κάτω έχει οδηγό και μπαίνει το τελάρο δηλ. εξέχει μία μύτη και αμέσως βρίσκουμε την υποδοχή για να έρθει το καψούλι από πάνω.
Προτείνω, αν έχετε κανένα γνωστό, να βρείτε ένα τέτοιο, υπάρχει και ηλεκτρικό που κάνει για την δουλειά μας.
Εγώ εδώ και 3 χρόνια δεν ασχολούμαι πλέον με το πριτσίνωμα των τελάρων, γιατί τα βάζει η γυναίκα και τα παιδιά μου.

markos aliprantis είπε...

Γιώργο ρώτησα γι΄αυτό το μηχάνημα και μου είπαν 2-2,5 χιλιάρικα και τόσα χρήματα δεν τα διαθέτω για να βάζω καψούλια στα τελάρα.

halastanis είπε...

Φίλε Μάρκο και εγω το βρίσκω παράλογο να δώσεις τόσα λεφτά για να βάζεις πριτσίνια σε τελάρα αλλά καμιά φορά μπορείς να βρεις ευκαιρία.
Πρώτα να κοιτάξουμε να βρούμε απλό μηχάνημα χωρίς ρεύμα, το οποίο θα είναι και παρά πολύ οικονομικό στην αγορά του.
Αν θυμάμαι καλά ένας φίλος από Άργος πούλαγε 2 -3 τέτοια ηλεκτρικά γύρω στα 300,00 € το ένα.
Ονομάζεται ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ Τάσος
κιν. τηλ. 6945650704

Τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτικό σεμινάριο!

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Χανίων " Η ΜΕΛΙΣΣΑ" διοργανώνει τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτι...