Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2008

Συρμάτομα τελάρων !!

Σχετικά με το συρματομα των τελάρων, όπως είχα αναφερθεί και σε προηγούμενο αρθρακι, υπάρχουν πολλοί τρόποι! Βασικός κανόνας είναι το καλό τέντωμα του σύρματος ,ώστε να μην σπάει το κερί την ώρα που βρίσκετε στον εξαγογεα! Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να προστατεύσομε το ξύλο με κάποιο τρόπο ώστε το σύρμα να μην ισχορεί ανάμεσα του και να χαλαρώνει με τον καιρό!

Ο ένας τρόπος είναι να τοποθετηθούν περτσινια !! με τον περτσιναδορο του Μάρκου!!!!! Ή με ένα περτσινι και σφυράκι !!

ή περνάς τέσσερα μαζεμένα σε μια πρόκα και τοποθετείς σε κάθε κίνηση από ένα!! Ή σκέτο το περτσινη στην τρυπά και με ένα μικρό σφυράκι το τοποθετείς βαθύτερα!!! Υπάρχουν μάλλον και άλλα εργαλεία αλλά δεν τα έχω υπόψη μου!!

Άλλος τρόπος ,να είναι από οξιά ξύλο τα πλαϊνά για να μην σκίζονται!!

Ο άλλος τρόπος είναι με ένα συραπτικο , ηλεκτρικό ή χειροκίνητο, να τοποθετείς καρφακια σε σχήμα Π .

Αυτόν τον τρόπο εφάρμοσα φέτος και μου άρεσε αρκετά!! Είναι αρκετά γρήγορος ! και πολύ πιο οικονομικός ! περίπου 1 ευρώ τα 1000 ! για να μην γεμίσεις το πλαίσιο με καρφιά, πρέπει να τα τοποθετείς με μια σειρά , όπως πάει το σύρμα!!!

Στην συνέχεια καρφώνω 2 καρφακια μικρά στο πλαϊνό και εκεί δένω τις άκρες του σύρματος αφου το τεντόσω και τα καρφώνω !! .

ο πιο καλός τρόπος είναι να τις δέσεις τις άκρες με τον τρόπο που δείχνει πολύ αναλυτικά ο φίλος μας ο Θεοδόσης Κατσαρός στο άρθρο του για το δέσιμο των τελάρων στο blog του « Κόκκινη Μέλισσα »!!! αλλά εγώ είμαι λίγο λιγόψυχος και δεν έχω υπομονή!!

4 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Kαλή δουλιά.Οι συνδετήρες είναι γαλβανισμένοι;

ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ είπε...

Καλό θα ήταν να τοποθετήσεις στις οπές περτσίνια και το συραπτικό να το έχεις για το δέσιμο του σύρματος στην αρχή και στο τέλος στη θέση του καρφιού.Ετσι τα κάνω και είναι πολύ πιο ωραία,διότι υπάρχει κίνδυνος να σπάει το σύρμα όταν το τεντώνεις,επειδή το "πι"του συραπτικού κάνει στο σύρμα ορθή γωνία.

chaniabee είπε...

Μαρκο,ελπιζω να ειναι γαλβανιζμενοι αν και δεν το νομιζω!!!
τωρα σχετικα με την γωνια ..... μαλον εχεις δικιο!!! φιλε τρικαλινε!!

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Πολύ καλή δουλεία ,νομίζω κι εγώ πως ο Τρικαλινός έχει δήκιο.