Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2008

Προσοχή μελισσούλες!!!

Αρκετοί άνθρωποι έχουν αλλεργία στο δηλητήριο της μέλισσας !! Ένας από αυτούς είμαι και εγώ !! Μετά από μια θεραπεία από αλλεργιολόγο , είμαι αρκετά καλά για να συνεχίσω το αγαπημένο μου χόμπι!!
Πολλοί όμως απαξιούν ή φοβούνται να πάνε κάνουν αυτήν την θεραπεία θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους και συνάμα μας κάνουν και εμάς την ζωή δύσκολη δημιουργώντας μας φασαρίες και ανασφάλεια ! υπάρχουν όμως και πολλοί που δεν έχουν κάνει τον έλεγχο για αλλεργία ή είναι μικρά παιδιά και δεν ξέρουν αν πράγματι είναι ή όχι ευαίσθητοι.
Εγώ θα ένιωθα πάρα πολύ άσχημα αν κάπου ενοχλούνταν ή κινδύνευε η ζωή του από τις μελισσουλες μου. Πώς θα τους ειδοποιούσα όμως ότι πλησιάζουν σε μελισσοκομείο? Πώς θα έδινα να καταλάβει σε κάποιον που δεν μιλεί την ελληνική γλώσσα ότι : «φίλε τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο όμορφα αν συνεχίσεις αυτήν την πορεία? Και αν είσαι ιδρωμένος ή φοράς κανένα περίεργο άρωμα ή το σαμπουάν σου δεν είναι της αρεσκείας των κοριτσιών μου , τα γλυκούλικα μου θα σου αλλάξουν τα φώτα!!!»
Θα μπορούσαμε λοιπόν να τοποθετούσαμε κάποιες ταμπέλες που με το ανάλογο σχεδιακι θα προειδοποιούσε για τα αναμενόμενα!!!
Και εδω είναι η μεγάλη απορία!!!!!! Με τι σχέδιο θα ήταν κατανοητό?
Από ένα μπλοκ βρήκα ένα σχεδιακι και σας το δείχνω! http://www.kensbees.blogspot.com/Θα μπορούσατε να πείτε τις δικες σας ιδέες και να είμαστε πρωτοπόροι στο να προτείναμε για την χρήση αυτών!!!
Τι λέτε?

8 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Παντελή θα μπορούσε να ήταν μιά μέλισσα με το κεντρί έξω και να κυνηγά το ανθρωπάκι.Πλάκα θα είχε.

Corfu bee είπε...

Μάλλον για ανεμοστρόβιλος μοιάζει βρε Παντελή

PanKok είπε...

Καλή η σκέψη σου, Παντελή! Σίγουρα προειδοποιείς κάποιους για την ύπαρξη μελισσών αλλά από την άλλη ενημερώνεις και κάποιους άλλους για την ύπαρξη κυψελών!

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Καλησπέρα Παντελή.Καλό φαίνεται.
Για ποιό Ελληνικό αντί για ανεμοστρόβιλο που λέει ο φίλος τι να βάλης;;;να πω ενα μελισσοκόφινο σαν αυτό του BeeHappy ;;;

beelovers είπε...

να κάνουμε πρόταση στο Υπ.Μεταφορών να το συμπεριλάβει στα σήματα του ΚΟΚ

chaniabee είπε...

Μάρκο@ δεν θα ήταν άσχημο σηματάκι αλλά θα προκαλούσαμε φόβο στους άσχετους λες και είναι η αφρικανική μέλισσα.
Κόρφου@ πράγματι ανεμοστρόβιλο δείχνει διότι στο άρθρο του αυτός αναφέρετε σε ένα ανεμοστρόβιλο που του κατάστρεψε τα μελίσσια του!! αλλά με αυτό το σηματάκι εμπνεύστηκα για να γράψω το άρθρο μου!!
Πανκοκ@ οι επίδοξοι κλεφτές δεν περιμένουν να τους υποδείξεις που τα έχεις τα μελίσσια σου!! ξέρουν από ποιον θα πάρουν και από που!!!
Θεοδόση@ ή ένα μελισσοκόφινο ή μια Φώτο που μου έστειλε ο φίλος ο Σιγουδης θα την αναρτήσω σήμερα να την δείτε και εσείς ! την θεωρώ πιο αντιπροσωπευτικά!!
Καλαμιοτη@ δεν είναι άσχημη η ιδέα σου !!!! αλλά!!!!! εκεί που έχουμε τα μελίσσια απευθυνόμαστε σε περιπατητές ή κυνηγούς . αν είναι βέβαια μόνιμο το μελισσοκομείο γιατί όχι!!! τα ελάφια ή αγελάδες που βάζουν είναι πιο όμορφα από τα κορίτσια μας!!! εεε!! Οχι δα!!!!

IxNiLaTiS είπε...

Το σηματάκι του pankok θα ήταν πολύ χρήσιμο αν το βάζαμε κάπου κοντά στα μελίσσια μας ώστε να μην ζυγώνουν οι περιπατητές που γνωρίζουν ότι έχουν αλλεργία στα τσιμπήματα μελισσών. Και αν ακόμα οι μέλισσες μας τσιμπήσουν κάποιον, η ευθύνη θα είναι δική του.

beelovers είπε...

σωστη η πρόταση του συναδέλφου ιχνιλάτη