Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ!!

δουλειά λοιπόν τεμπέλες! Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε. άντε να βγάλουμε και τα χειμωνιάτικα έξοδα!!
Για αρχή τοποθετούμε τις γυρεοπαγίδες!
μετά που τις πλύναμε , τις καθαρίσαμε, και μια σχετική επισκευή....... έτοιμες για παραγωγή!

με λίγα φύλα απο άρτικα στο πάνω κομμάτι για την αποφυγή αποπροσανατολισμού μεχρι να περάσει τουλάχιστον μια μέρα!




και απο τα ποδαράκια τους....... στο σπίτι για στέγνωμα και κατανάλωση!!


εγώ την αφήνω 3 μέρες περίπου, για φυσικό στέγνωμα μέσα στο σπίτι, ανακατεύοντας την μέσα στο δίσκο της κυράς Τασούλας!!! έτσι μπορεί να διατηρηθεί μόνο στην κατάψυξη στους -18 βαθμούς για περίπου ένα χρόνο πριν αρχίσει η αλλοίωση της!

13 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Άντε και καλή αρχή.Πού χαθηκες;
Ούτε σκέψη να βάλω στα δικά μου γυρεοπαγίδες(αν δεν γίνουν τουλάχιστον διόροφα).

Corfu bee είπε...

δεν μουχλιάζει τις 3 μέρες έξω από το ψυγείο ?? μετά την καθαρίζεις ?? Φέτος λέω να τους βάλω και εγώ στα δυνατά ...

chaniabee είπε...

μάρκο: αν δεν τους βάλω απο τώρα, θα γεμίσουν γύρες μόνο τα πλαίσια!
corfu-bee: οχι δεν μουχλιάζει διότι στεγνώνει κατά την διάρκεια που είναι έξω! Να βάλεις να έχεις γύρη τουλάχιστον για σας!!!

π. Σπυρίδων Κωνσταντής είπε...

Μπράβο! τώρα είναι κατάλληλος καιρός για συλλογή γύρης...είσαιευχαριστημένος από τις γυρεοπαγίδες;

galifabee είπε...

Παντελή δεν είναι λίγο νωρίς? και λόγω του καιρού που δεν είναι τόσο καλός κάνει κρύο ακόμα, τα πορτάκια από τις παγίδες δεν τα κλείνεις αμέσως τα αφήνεις ανοιχτά για 2 μέρες να συνηθίσουν την παγίδα από ότι ξέρω, λένε ακόμα ότι πρέπει να βάζεις σε όλες μαζί άλλοι λένε ότι πρέπει να βάλεις κατά ομάδες για να μην υπάρχει παραπλάνηση , τις πλαϊνές τρύπες τις κλείνεις καθόλου που είναι για τους κηφήνες? ,γιατί ¨βάζεις Άρτικα έχει σημασία ή η επιλογή είναι τυχαία ?, υπάρχει η εντύπωση ότι πρέπει να τις αφήνεις λίγες μέρες για να μπορέσουν να μαζέψουν και γύρη για το γόνο υπάρχει και η άποψη ότι αν έχεις πάντα τις παγίδες οι μέλισσες θα περάσουν την γύρη που χρειάζονται έτσι και αλλιώς απλώς ασχολούνται περισσότερες μέλισσες με την συλλογή της γύρης συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.

chaniabee είπε...

Κώστα: είμαι ευχαριστημένος από τις παγίδες αν και είναι κατασκευασμένες για κασόνες με μπαλκόνι!! στις κυψέλες με μικρό πορτάκι χρειάζεται μια μικρή παρέμβαση με ένα πηχάκι στο κάτω μέρος της παγίδας!
Αλεξ: ασφαλώς και τις αφήνω ανοιχτές για δυο μέρες τουλάχιστον για να συνηθίσουν την πόρτα! γύρη βάζουν ούτος ή άλλος και με κλειστά τα πορτάκια!!!! συνήθως μόνο από το ένα ποδαράκι ξεκολλά η γύρη και από το άλλο το περνά μέσα! αν και μαζεύω 3 μέρες και τα ανοίγω για άλλες δυο! δεν είμαι πλεονέκτης! και τισ πλαινες δεν τις κλινω!!!

lingistis είπε...

Εσείς καλά αρχίσατε... εμείς ακόμα χιόνια καθαρίζουμε!!!

Καλή μελισσοκομική χρονιά!

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Καλή αρχή. Η άνοιξη έρχεται από κάτω προς τα πάνω σιγά σιγά. Εμείς εδώ είμαστε πολύ πίσω ακόμα, με το ζόρι πιάνουμε τους 12 βαθμούς.
Καλό βράδυ.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Την γύρη μόλις την πάρω την βάζω στην κατάψυξη.Μετά με λίγο φύσημα και με το χέρι βγάζω τα ξένα σώματα που έχει μέσα.Μαζεύω κάθε χρόνο αρκετή ποσότητα,απο Απρίλιο και μετά.
Νάσαι καλά Παντελή και να έχεις καλή μελισσοκομική χρονιά.

zepos είπε...

Για πέστε και σε μας τους άσχετους με τη γύρη ..
Εξω από το ψυγείο τι γίνεται;
Πόσο αντέχει;
Αν δεν αντέχει τι παθαίνει;
Όταν λέτε κατάψυξη, εννοείται ΜΟΝΟ καταψυγμένη διατηρείται;
Σε απλή θέση ψυγείου οχι;

chaniabee είπε...

Φίλε Ζέπο !!! για μένα η γύρη είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί αποδειγμένα, μετά την πρόπολη φυσικά, από την μέλισσα!!! Με μια κουταλιά τις σούπας την ημέρα λένε ότι σε καλιβει από πρωτεΐνη και ιχνοστοιχεία!!! Από προσωπική μου πείρα…. Όσες φορές εργάστηκα εξαντλητικά και έπαιρνα γύρη είδα τρελή διάφορα στον οργανισμό μου !!! άσε που και με τον προστάτη μου είδα την υγεία μου!!!! Λοιπόν!!! Στεγνώνουμε την γύρη 3 μέρες στον φυσικό αέρα και μετά την βάζω σε ένα μπολάκι και στην συντήρηση, για φάγωμα!! αν θέλω να την έχω για πολύ καιρό….. την βάζω στην κατάψυξη!!!! Απλά πραγματάκια!!!

Beekeeper είπε...

Γεια σου Παντελη με τις γύρες σου. Προσοχή παντως στην κατανάλωση γιατι μπορει να προκαλεσει αλλερωγείες και ειναι κα βαρυ πραγμα για το πεπτικο.

θέλει λιγο λιγο στην αρχη να το μάθει ο οργανισμος.

Unknown είπε...

Μια χαρα..

φωτοβολταικα τιμες

Τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτικό σεμινάριο!

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Χανίων " Η ΜΕΛΙΣΣΑ" διοργανώνει τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτι...