Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Καλοκαιρινές διακοπές!!

Λίγο αλλά καλό!
Τώρα βέβαια το να φύγουμε από τα Χανιά και γενικός από την Κρήτη, για να πάμε καλοκαιρινές διακοπές σε άλλο μέρος , για πολλούς θα φαίνεται κουφό!!! Ίσως και να είναι, για τους άλλους και όχι για αυτούς που μεγάλωσαν εδώ! Όταν δεν ξέρεις τι είναι αλλού, δεν μπορείς να εκτιμήσεις τον δικό σου τόπο. βέβαια θα πρέπει να έχεις ήδη γνωρίσει το μέρος όπου ζεις πρώτα!
Συνήθως πηγαίναμε διακοπές σε μέρη έκτος Κρήτης για να δούμε και κάτι διαφορετικό, άλλες γεύσεις , άλλον αέρα, άλλα τοπία ,άλλη προφορά!
Φέτος αποφασίσαμε να κάναμε διακοπές camping με την φαμίλια, παρέα με αλλά 3 ζευγάρια! Καταλήξαμε στο Κουτσουναρι Λασιθίου! στο ομώνυμο camping !!! Νοτιανατολική Κρήτη, με μια από τις ομορφότερες παραλίες και θάλασσες τις Κρήτης! Αν και είμαι λίγο τοπικιστής ,(ψέματα,!!! είμαι πάρα πολύ!!!) και πάντα έλεγα ότι ο νομός Χανίων έχει τις ομορφότερες παραλίες, πρέπει να το παραδεχτώ ότι στη παραλία του Κουτσουναρίου είδα κάτι το πάρα πολύ όμορφο!!! Αν εξαιρέσουμε τον απότομο και δυνατό αέρα που πιάνει στα νότια μέρη, τα υπόλοιπα είναι άψογα!
Με αφετηρία την σκηνή μας κάναμε εξορμήσεις σε όλο τον νομό Λασιθίου και απολαύσαμε τα τοπία , τις θάλασσες αλλά βασικά δοκιμάσαμε όλες τις γεύσεις του νομού!!!! από πιοτό και φαί, του δώσαμε και κατάλαβε!!! Τα κιλά τα περνάμε 3 ,3, την ημέρα!
Δεν βαριέσαι !!! Αφού δεν κάναμε εξετάσεις αίματος άρα δεν είχαμε ούτε χοληστερίνη ούτε τριγλικεριδια ούτε πραμα!! Είμαστε περδίκι!! Δόξα τον θεό!
Θα μου πείτε σε μελισσοκομικό μπλοκ κάθεσαι και μας λες για οινοποσίες και παραλίες? Για να καταλήξω όμως εδώ θα έπρεπε να σας πω και όλα τα παραπάνω!
Εκεί που τρώγαμε και πίναμε και ήμασταν έτοιμοι να σκάσουμε από τα σαλτσερά και τα ψητά!!! Ζητήσαμε να μας φέρουν σόδες ,μήπως και ξεφουσκώσαμε (λες και τρώγαμε μόνο αέρα!!) και να τι μας έφεραν!!!

Αλλά και πορτοκαλάδες και γκαζόζες με την ίδια φίρμα!!


Η παρέα μου έκανε αστεία ξέροντας την τρέλα που έχω με τα μελισσακια , ότι όπου και να πάω πάντα υπάρχει μια μέλισσα για μένα!!!!
Γνωρίζοντας ο φίλος μου ο Γιάννης ο Καζάνης,( http://johnybee.blogspot.com/) ότι θα πάω στην Ιεράπετρα διακοπές, ήρθε μάλιστα την πρώτη μέρα στο camping για να με γνωρίσει από κοντά και να τα πούμε πίνοντας ένα καφεδάκι στο μπαρ! Καθίσαμε αρκετές ώρες και άντλησα πάρα πολλές πληροφορίες αλλά και νέες τεχνικές για την μελισσοκομία, μιας και ο Γιάννης είναι ένας έμπειρος αλλά και πολύ θετικός πάνω στα μελισσοκομικά θέματα!! Κρίμα που οι συνθήκες δεν με άφησαν να πάω και στα μελισσοκομία του( η γυναίκα μου μου το δήλωσε ότι θα με χωρίσει αν το έκανα αυτό στις διακοπές μας!!!! Είμαι ένας καταπιεσμένος!!!)
Με δόλο βέβαια, δήθεν ότι έχει ωραία μέρη, περνούσα από μέρη που ήθελα να δω π.χ. Από την Πρινα με τα πολλά πεύκα και από την Ζίρο με τα θυμάρια τα πολλά! μέχρι που με πήραν χαμπάρι τα υπόλοιπα μέλη της παρέας και δεν με άφησαν να ξανάπαω πρώτος με το αμάξι!! πάντα τελευταίος!!

11 σχόλια:

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Κυρ Παντελή καλο χειμώνα λοιπόν, καλά σου έκαναν και δε σε έβαζαν πρώτο, θα τους ζάλισες κι εσύ με τα μελισσάκια , όπως όλοι μας βέβαια.
Η πορτοκαλάδα "μέλισσα" άξια σεβασμού.

İlhami Uyar είπε...

Dear Pantelis Perakis,ı wish everything pass that you want,doxa the theo when you return your home and job I believe that your morale and eneji prabably hıgh level,have a nice vacation.

PanKok είπε...

Χα χα χα...
Παντελή, είσαι απίστευτος!!!

Και του χρόνου με υγεία!

markos aliprantis είπε...

Άντε και καλό χειμώναααα.
Νά σαστε καλά και του χρόνου.
Φαντάσου να πάμε παρέα για διακοπές θα μας διώξουν οι γυναίκες μας.(καλό μου ακούγεται)χαχαχα.

manos είπε...

Ναστε καλα να πατε και του χρονου!!!χαχαχαχαχχαχ

glam είπε...

Σε καταλαβαίνω απόλυτα, λευτερία στους καταπιεσμένους!!

giannis kazanis είπε...

Αύγουστο μήνα έχουμε ξημέρωμα Δευτέρας, μα κιό καιρός είναι καλός και δεν φυσά κι' αέρας.
...........
Για διακοπές ξεκίνησες και ήρθες στο Κουτσουνάρι, απούναι μέρος ξακουστό και με μεγάλη χάρη.
.................
Το πρόγραμμα μου άλλαξα για να σε δώ λιγάκι, γιατί έμαθα πως ήσουνα μέ ωραίο παρεάκι.
.............
Στο μπάρ του κάμπινκ κάτσαμε σε ένα τραπεζάκι, και γνώμες ανταλλάσαμε πίνωντας καφεδάκι.
..................
Φίλους καινούργιους έψαχνες να βρείς με χίλιους τρόπους, και εκδρομές οργάνωνες για να γνωρίσεις τόπους.
..............
Οι διακοπές τελείωσαν με νέες αναμνήσεις, κι' αρχίζει η ρουτίνα της ζωής που έχεις να συνεχίσεις.
.................
Καλό χειμώνα σ' εύχομαι φίλε μου για να ζήσεις, κι αν είπα τίποτα στραβό μη με παραξηγήσεις.

chaniabee είπε...

ο πατερας μου , φιλε μου Γιαννη, μεχρι τα 16 χρονια που τον ειχα κοντα μου, μου ελεγε μερικούς στίχους ενος γνωστού τραγουδιού: γιε μου κι αν πας στο καπιλιο και δεις τους χαροκόπους, ντιρα για ντιρα το σκαμνι με τον καλια σου εκαθου!!!!

Beekeeper είπε...

ολοι τα ιδια... εδω δεν παμε να δουμε την ακροπολη που ειναι δίπλα και ερχονται οι γιαπωνεζοι και οι αυστραλοι. Εχω παει 3-4 φορες ολη μου τη ζωη και εχω ξαδρεφια στην αγγλια που ερχονται και τη βλεπουν καθε χρονο.

Καλό φθινωπορο κυριοι κι οχι χειμωνα (θελει ακομα ο χειμώνας)

giorgos michelakis είπε...

φιλε Παντελη γεια και χαρά
χαιρομαι που περάσατε ομορφα στα μερη μας και που σας άρεσαν..γελασα με την επιβεβαίωση της παροιμίας ΄΄΄βρίσκει κανείς ότι ψάχνει΄΄΄γιά τα αναψυκτικά το λέω και τις βόλτες.
καλο χειμώνα τώρα και ας ευχηθούμε χωρίς Ξηρούχηδεςκ.λ.π
χαιρετισμους στην Τασούλα κ τα παιδια

μελονικος είπε...

Κάποια στιγμή θέλω να χρησημοποιήσω ένα βίντεο με τον Κρητικό αίγαγρο.

Τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτικό σεμινάριο!

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Χανίων " Η ΜΕΛΙΣΣΑ" διοργανώνει τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτι...