Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2007

Δεσπολιά !!

Αν μπορούσα να μεταφέρω το άρωμα τις δεσπολιας στην σελιδα , θα την ειχα παντα μπροστά μου










Σαν έφηβος φύτεψα μερικούς σπόρους σε μια γλάστρα ! τα φυτά που βγήκαν τα φύτεψα στην αλιτανα του πατρικού μου σπιτιού. Από εκείνα τα δεντράκια πείρα σπόρο από τα φρούτα του και φύτεψα το συγκεκριμένο δέντρο στο δικό μου σπίτι .

7 σχόλια:

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Φίλε μου καλημέρα,
Υπάρχει διαφορά μεταξύ μουσμουλιάς και δεσπολιάς;
Απ’ ότι βλέπω στη φωτογραφία μοιάζει με τη δικιά μας μουσμουλιά η οποία τώρα άρχισε να ανθίζει και βοηθά τα μελίσσια με γύρες μέσα στο καταχείμωνο. Μπερδεύτηκα όμως αναζητώντας την διότι βρήκα και μουσμουλιά και δεσπολιά.
Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες για τον καρπό που βγάζει και αν τρώγεται….

markos aliprantis είπε...

Απ΄οτι φαίνεται είναι το ίδιο.Παντελή πρέπει να είναι σαν την δική μου μουσμουλιά στο περοβόλι;

chaniabee είπε...

Μουσμουλιά ή δεσπολιά νομίζω ότι είναι ένα πράγμα !!!Μάρκο ναι, είναι σαν την δικιά σου ράτσα. Φίλε Θεοδόση , νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο ωραία φρούτα !!εγώ παιδιά τρελαίνομαι για τις δεσπολες. Εγώ γνωρίζω δυο τύπους μουσμουλιών, αυτήν που έχομε εμείς που τα κάνει μικρά αλλά πάρα πολύ πιο νόστιμα από την άλλη την ξενόφερτη ,διαφορές δεν υπάρχουν παρά μόνο στο μέγεθος του καρπού και φυσικά στην γεύση. Ο καρπός της είναι σαν μια μεγάλη ρόγα από σταφύλι με λεπτό φλούδι , και με δυο συνήθως άλλες φορές και με τρία μεγάλα κουκούτσια ,το ξεφλουδίζεις και όσο πιο ώριμο είναι τόσο πιο γλυκό είναι !!!. δεν έχει πολύ φαΐ αλλά ποτέ δεν μπορείς να φας μόνο ένα !!!!!

μελονικος είπε...

Μουσμουλιά. Ωραίο φρούτο, ωραίο δέντρο για διακόσμηση και μελισσοκομικό αξείας.

Σ. ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ είπε...

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΤΕΨΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΥΟ ΜΟΥΣΜΟΥΛΙΕΣ ΜΕ ΣΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΥΤΕ Ν`ΑΝΘΙΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΡΠΙΣΟΥΝ.
ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ; 700Μ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΌ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ. Η ΜΗΠΩΣ ΑΡΓΟΥΝ ΝΑ ΚΑΡΠΙΣΟΥΝ;
ΣΤΕΦΑΝΟΣ

chaniabee είπε...

φίλε Στέφανε κατά ΄΄αρχήν καλός όρισες στην παρέα μας, αν είναι με τον μικρό καρπό (αλλά περισσότερο εύγευστο) αργή να καρπίσει !! περίπου τα 4 χρόνια κάνει! δεν ξέρω αν επηρεάζεται από το χαμηλό επίπεδο θερμοκρασίας, ίσως, διότι είναι τροπικό φρούτο!! Αλλά αν κάνει θα σου είμαι υπόχρεος αν μας το πεις να ξέρομε!

Unknown είπε...

εγω γνωριζω με το ονομα μουσμουλια ενα δεντρο που παραγει καφέ χρωματος καρπους τον νοεμβριο που ειναι στιφοί και τους αφηνεις να μαλακωσουν στο σπιτικαι γλυκαίνουν για να τους φας και περιεχουν 4 κουκουτσια σχεικα μεγαλα

Τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτικό σεμινάριο!

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Χανίων " Η ΜΕΛΙΣΣΑ" διοργανώνει τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτι...