Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Δεύτερη είσοδος στον όροφο!

Δεύτερη είσοδος στον όροφο!
Φέτος η άνοιξη στα Χανιά ήταν εξαιρετικά καλή θα μπορούσα να πω! Μάλλον η φύση τα έδωσε όλα


μιας και πέρυσι τα φυτά δεν άνοιξαν όπως θα έπρεπε διότι οι βροχές που ήταν ελάχιστες , λόγο των  συνεχόμενων νοτιάδων που ξεκίνησαν από τον Φεβρουάριο και τελείωσαν σχεδόν τον Μάιο, η (τεμπελιά του μελισσοκόμου και η υπερεκμετάλλευση  από την συλλογή της γύρης , δεν αλλάξαμε βασίλισσες και τα βεβιασμένα πουλάκια από  εμένα δηλαδή). Τα μελίσσια έμειναν πολύ πίσω με αποτέλεσμα να τα πάρει η καλή ώρα και να τα σηκώσει! Το αποτέλεσμα τρομακτικό! Σχεδόν καθόλου μέλι και τα μελίσσια μου σχεδόν διέλυσαν!
Φέτος έβαλα νερό στο κρασί μου και έβαλα τον κόλο μου κάτω , αναπροσάρμοσα τις ωχ αδερφιστικές ιδέες μου  περί αναπτύξεως,  και θεωρώ ότι έκανα καλή δουλειά μέχρι ένα σημείο βέβαια!( αν εξαιρέσω ορισμένα λάθη που θα τα αναφέρω παρακάτω)!
Σημαντικό ρόλο στο ξύπνημα μου πρέπει να πω ότι έπαιξε και ο νέος φίλος και νέος μελισσοκόμος  ο Δημήτρης Σιόζος ! με τις συνεχόμενες συζητήσεις του με έκανε να αφυπνιστώ  από τον λήθαργο και την απογοήτευση  της περσινής σεζόν!
Ξεκινήσαμε λοιπόν με λίγα αλλά καλά μελίσσια που απόμιναν από τις συνεχόμενες συνενώσεις  που έκανα, τον γεναρη μήνα είχα τρία πλαίσια γόνο και αρχές του Μαρτη ορόφους  με αρκετά νέα πλαίσια κτισμένα! Εκρηκτική ανάπτυξη σας λέω! Οι γυρεοπαγιδες γεμάτες με γύρη που αρχίζει και γίνετε περιζήτητη κάθε χρόνο και πιο πολύ!
Ως εδώ καλά πάμε! Να πούμε λοιπόν και τις βλακείες που έκανα προς αποφυγή και να μην ξαναεπαναλιφθουν !
Πρώτων δεν έκανα ελεγχόμενη βασσιλοτροφια και επαναπαύτηκα στις παρισινές βασίλισσες,  που ήταν βέβαια αστερατες, αλλά προσπάθησα να κάνω μελίσσια με δυο βασίλισσες με διπλό διάφραγμα! Σαν ιδέα δεν είναι άσχημη αλλά με τις σωστές κινήσεις! Έκανα λοιπόν τα μελίσσια όμορφα και δυνατά, έφτιαξα και βασιλικά διαφράγματα με ξύλινο πλαίσιο γύρο γύρο , άνοιξα και τα πορτάκια τον ορόφων μου από την ανάποδη κατεύθυνση από την κύρια πόρτα και  έβαλα τα μελίσσια μου  να κάνουν αυτό που θέλω εγώ !!!!!!!!!! αμ δεν!!!!  Άλλο εγώ και αλλά αυτά! Ανέβασα λοιπόν και ανοικτό γόνο πάνω για να βρουν φρέσκο σκουληκάκι να κάνουν βασίλισσα, και απλά περίμενα! Και περίμενα…… και περίμενα!!! ( βαλε ρε βλάκα μια νέα βασίλισσα  να μην περιμένεις!!!!) ΌΤΑΝ αποφάσισαν να κάνουν βασιλοκελια…….. στον πάνω όροφο και τα άφησα στην ησυχία τους για να βγει και να γονιμοποιηθεί η Κυρά Βασιλίκο….!Αποτελεσμα??? Δημιούργησα τεχνική σμηνουργία! Στον κάτω όροφο επειδή γινόταν έξω χαμός από νέκταρ και γύρες μπλόκαραν  και αποφάσισαν να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια  για άλλες πολιτιες! Τα περισσότερα τα πρόλαβα βέβαια αλλά μερικά έπιασαν τα όρη και τα βουνά! τέλος πάντων πλήρης αποτυχία η πατέντα μου!
Σε ορισμένα έβαλα και τρίτο όροφο! Χαμός από χτισίματα και γόνους………. Μέχρι  που έκανα δεύτερη βλάκα!!!! Άνοιξα τα πορτάκια στον όροφο!!!!! Το θεωρώ μεγάλη βλακεία στην εποχή της ανάπτυξης! Όταν μαζεύουν θυμάρι ή πεύκο είναι μια είσοδος έξοδος καλή και αποσυμφοριζει τη κύρια είσοδο, που από την ζέστη και την κίνηση γίνετε πανικός ! όταν όμως υπάρχει ανάπτυξη μόνο,  πρέπει να κάνει ζημιά η πάνω είσοδος! Μάλλον δεν φαίνετε η εισαγωγή προϊόντος  στην κυψέλη και πέφτει κατακόρυφα η ανάπτυξη! Σε ορισμένα δεν τα άνοιξα τα πορτάκια διότι είχαν μαγκώσει από τη σκουριά τα μεντεσεδακια και δεν ήθελα να βάλω σπρέι αντισκουριακο να μην μυρίζει και τον κάνω ζημιά! Αυτά λοιπόν συνέχισαν με τρομερό ρυθμό το έργο τους ! τα αλλά????  Έπεσαν κατακόρυφα! Τι τους έβαζα συροπακι από πάνω στην ταΐστρα που είναι στο καπάκι…. Τι να τους βάζω βανίλια πάνω…. Τι να τους τραγουδώ Παντελιδη κάθε απογεμα……τιποτα…..!  από μια κουβέντα λοιπόν από τον νέο φίλο μου  που είχαμε  ότι τα πάνω πορτάκια νομίζω ότι σου κάνουν την ζημιά………… κατάλαβα   ότι έχει δίκιο! ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ!!! Τρομερή διαφορά αυτή η λεπτομέρεια!

Δυο λάθη που τα επισημαίνω να μην τα κάνει άλλος και να φανεί τόσο βλάκας όσο εγώ ,όχι στους άλλους αλλά στον ίδιο του τον εαυτό!!!

2 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΗΣ είπε...

Δε μετανιώνω στη ζωή όσα κι αν κάνω λάθη
γιατί απ' αυτά διδάχτηκα όλα όσα 'χω μάθει. Καλό μήνα.

Dim.Siozos---SeaSpinning είπε...

Αδέρφι πρέπει να σου πω τα εξής :

α. Το να τραγουδάς Παντελίδη ήταν η χαριστική βολή.
Βασσίλισσες είναι φίλος!
Δώσε λίγο ποιότητα...

β. Βλάκας είναι αυτός που δεν παραδέχεται το λάθος. Αυτός που το βλέπει, το δέχεται και το λέει να μην το κάνουν κι άλλοι, είναι σωστός και ξύπνιος.

Τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτικό σεμινάριο!

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Χανίων " Η ΜΕΛΙΣΣΑ" διοργανώνει τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτι...