Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Στήριξη της μελισσοκομίας !



Αυτό είναι το έγγραφο που έστειλε ο μελισσοκομικός σύλλογος Νομού Χανίων  Η ΜΕΛΙΣΣΑ στην βουλευτή Χανίων Κα Κουρουπάκη στης 11/7/2011
Σημειωτέων είναι ότι η μόνη  που ανταποκρίθηκε και μας δέχτηκε στο γραφείο της για να ακούσει  το πρόβλημα μας . Είχα μιλήσει προσωπικά στο γραφείο του Δαμιανακη δυο φορές αλλά ακόμα περιμένω να μας κλίσουν ραντεβού !


Προς βουλευτή Ν. Χανίων κα Ε. Κουρουπάκη

Σας ενημερώνουμε  ότι το τελευταίο τρίμηνο έχει παρατηρηθεί αύξηση της τιμής της ζάχαρης από 0,67 λεπτά ανά κιλό  σε 1,15 λεπτά. Η αύξηση σε ποσοστιαία βάση υπερβαίνει το 70 % .
Ως γνωστόν η ζάχαρη στην μελισσοκομία χρησιμοποιείται ως μελισσοτροφή, θεωρούμε ότι η  προαναφερόμενη αύξηση της τιμής τίθεται σαν ταφόπλακα και  στην ελληνική μελισσοκομία σε συνέχεια της καταστροφής  (λόγο παρόμοιων περιστατικών) της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.
Ο σύλλογος μας θεωρεί ότι εδώ δημιουργήθηκε ένα ακόμα καρτέλ το οποίο έλειπε από την ελληνική αγορά. Στην κρίσιμη κατάσταση που βρίσκετε η Ελληνική οικονομία αλλά και ο Ελληνικός λαός θεωρείται πλέον το μέλι μια απαγορευτική τροφή για τον μεσαίο Έλληνα καθώς επίσης και για εξαγωγή στο εξωτερικό εφόσον με ερεύνα που πραγματοποιήσαμε από το γραφείο σας, η τιμή ζάχαρης π.χ. στην Αγγλία είναι 0,78 λεπτά  ανά κιλό.
Ο μελισσοκομικός σύλλογος Χανίων εκπροσωπώντας περίπου 750  μελισσοκόμους  του Νομού μας σας παρακαλεί ως εκπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου να πραγματοποιήσετε τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου αν είναι δυνατών να προληφθεί η επερχόμενη καταστροφή της  μελισσοκομίας και των μελισσοκόμων.

 και το αποτέλεσμα!!!
Στήριξη της μελισσοκομίας ζητά η βουλευτής Χανίων Ευαγγελία Κουρουπάκη,η οποία κατέθεσε χθες ερώτηση προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανά-πτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με θέματα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι Χανίων από την έλλειψη και την υψηλή τιμή της ζάχαρης που χρησιμοποιείται ως μελισσοτροφή.
Στην ερώτηση τονίζεται ότι η μελισσοκομία αποτελεί έναν δυναμικό κλάδο με εξαιρετικές εξαγωγικές δυνατότητες που συμβάλλει στην κρητική και την εθνική οικονομία, ενώ υψηλή είναι και η αξία των προϊόντων της στη διατροφή, στην ισορροπία
του οικοσυστήματος και στην διασύνδεσή μας με την παράδοση.
Η Χανιώτισσα βουλευτής αναφέρει ότι αυτός ο σημαντικός κλάδος της οικονομίας
μας απειλείται από την κρίση της αγοράς της ζάχαρης. Η τιμή της ζάχαρης το τελευταίο τρίμηνο έχει αυξηθεί κατά 70%, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται και έλλειψη του προϊόντος με αποτέλεσμα οι μελισσοκόμοι της Κρήτης να δυσκολεύονται να αγοράσουν τις απαιτούμενες ποσότητες ζάχαρης προκειμένου να ταΐσουν τα μελίσσια τους.
Ζητώντας στήριξη της μελισσοκομίας, η κα Κουρουπάκη ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς :
- Τι προτίθεστε να κάνετε άμεσα προκειμένου να αποφευχθούν οι πιθανές απώλειες στην παραγωγή μελιού;
- Υπάρχει δυνατότητα να προμηθευτούν οι μελισσοκόμοι τις αναγκαίες ποσότητες ζάχαρης σε τιμές ανάλογες με αυτές που ισχύουν στις υπόλοιπες χώρες τις Ε.Ε.;
- Έχετε ελέγξει πού οφείλεται η εκτίναξη της τιμής της ζάχαρης στα ύψη;

Μετά από αυτό με πήραν αρκετά τηλέφωνα ( τυχαίνει να είμαι γραμματέας στον μελισσοκομικό σύλλογο νομού Χανίων Η ΜΕΛΙΣΣΑ) λέγοντας μου ότι κακός το θέσαμε θέμα και ότι οι καταναλωτές τώρα θα ξέρουν ότι εμείς ταΐζουμε ζάχαρη και θα χαλάσουμε την πιάτσα!!!!!  Άλλοι μας παραπονιόταν τόσο καιρό από τον φλεβαρη μήνα, ότι δεν υπάρχει ζάχαρη και η τιμή έχει πάρει τρελή  καθημερινή πορεία ! κάθε φορά που αγοράζαμε είχε άλλη τιμή!
Ο καθένας το παίρνει όπως θέλει! Μου θύμισε μια παροιμία που έλεγε ότι : βρέξει δεν βρέξει πείρε ο διάολος τον έναν  μας!
 Σαν σύλλογος είμαστε υποχρεωμένοι να αναδείξουμε τα προβλήματα και να επιδιώκουμε λύσεις ή έστω απαντήσεις! Τα προσωπικά μας συμφέροντα δεν συμβαδίζουν με αυτά που εκπροσωπούμε! Αναλάβαμε μια υποχρέωση που δεν έχουμε κανένα όφελος παρά ισα ισα μόνο κουβέντες και ειρωνείες λαβαίνουμε!
Αλλά ο θεός είναι σοφός! Μας έδωσε δυο αφτιά! Από το ένα μπαίνει και από το άλλο βγαίνει!

5 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Μπράβο Παντελή σε σένα και στον δραστήριο Μελ.Συλ.Χανίων.Αν μάθεις και την απάντηση που θα της δώσει και ο Υπουργός ενημέρωσέ μας σε παρακαλώ

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Παντελή μακάρι να έκαναν το ίδιο και άλλοι «πρόεδροι»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΙΩΓΑΣ είπε...

Ετσι θα πρεπει να κανουν ολοι μπραβο και σε εσενα και στους αλλους, μακαρι να δουμε λυσεις.
Εβαλα συνδεσμο.
ΜΗΤΣΟΣ

evangelos naxios είπε...

Για σου κοπελι,τυχερε ωραια συναντηση,επειδη τα μελισσοκομικα προβληματα δεν πιστευω να σας τα λυσει,κοιτα να εχεις αλλα κερδη απο την συναντηση.....

καλα ρε Παντελη με την Δαμανακη???/αυτη μαλιστα!

İlhami Uyar είπε...

I wish easıly my friend,I hope you can get necessary aid and support,have a good job.

Τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτικό σεμινάριο!

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Χανίων " Η ΜΕΛΙΣΣΑ" διοργανώνει τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτι...