Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Δημόσια διανομή ασθενειών !


Για ακόμα μια φορά η μέρα μου  χάλασε απ την αναισθησία κάποιου ηλίθιου που ασχολιέται με μέλισσες! Δεν τον ονομάζω μελισσοκόμο γιατί θα προσβάλω πολλούς άξιους που ασχολούνται με το αντικείμενο!
 Κάνοντας μια βόλτα στο Ακρωτήρι Χανίων σε ένα  αγροτικό δρόμο, χαρούμενος απο  την φύση που ξύπνησε μετά  από τις λιγοστές αλλά πολύτιμες βροχούλες, βρέθηκα σε ένα θέαμα που  χάλασε  την χαλαρή διάθεση μου! Μια ψησταριά στον δρόμο έξω από το σπίτι κ'αποιου βλάκα που το έχει μάλλον για εξοχικό(φαινόταν από την περιποίηση του) απλωμένα 14 πλαίσια (όχι και τόσο κατεστραμμένα)  λες και ήταν στην  λαϊκή αγορά και διαφήμιζε το προϊόν του. Μάλλον τα προόριζε για να τα κάψει όταν αποφάσιζε να ανάψει  τα κάρβουνα……. Μέχρι τότε βέβαια η λεηλασία  έπαιρνε και έδινε! Στα 200 μέτρα ένας μελισσόκηπος  με πάνω από 400 μέλισσες!!!  Να τον βρίσω?? Λίγο θα του πέσει….
Τι να πω για τέτοια άτομα που κυκλοφορούν.
Απλά ντροπή του!

9 σχόλια:

Beekeeper είπε...

Γεια και χαρά σου Παντελή. Γιατί εισαι τόσο σίγουρος οτι θα μεταδόσουν ασθένειες αυτα τα πλαίσια? Εκτός απο παλία είχαν κάποιο αλλο πρόβλημα?

markos aliprantis είπε...

Παντελή εδώ γίνονται χειρότερα.Αφού τρυγήσουν βάζουν τα τελάρα μακρυά από το μελισσοκομείο(για να μην γίνει λεηλασία) για να τα γλύψουν οι μέλισσες και έτσι αρπάνε και οι άλλες την όποια αρρώστια έχουν πάνω τους.

θανασης είπε...

markos
ή αρπάζουν την όποια ασθένεια έχουν τα τελάρα ή γίνετε το αντίθετο μεταφέρουν στα τελάρα την όποια ασθένεια έχουν..

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Υπάρχουν και χειρότερα και απ τα δικά σου και απ του Μάρκου. Με κέντρισες τώρα.

chaniabee είπε...

Δυστυχώς συμβαίνουν παντού αυτά και αιτία είναι η παιδία μας ! ποτέ δεν ξέρεις για πιο λόγο χάθηκε το μελίσσι…. Ακόμα και δικά μας να είναι πάλι δεν είμαστε σίγουροι για το λόγο που χάθηκε ……δεν πρέπει να τα εκθέτουμε έτσι !

Beekeeper είπε...

Το πιο ακραίο το έχω δει στην Άνω Χώρα στην ορεινή Ναυπακτία, που κάποιος είχε πετάξει καμία 50αρια πλαίσια δίπλα στο φούρνο του και μύριζαν νεκρό γόνο από τα δυο μέτρα.

Αλλα για πειτε ρε παιδιά για να ξέρουμε να μην κανουμε λαθη.

Εγω γενικά τα πλαίσια μου τα αποθηκεύω. Ειτε είναι για πεταμα (λιωσιμο) είτε ειναι προς χρήση μπαινουν σε κυψέλες κλειστες ερμητικά μέχρι να βρουν τον τελικο προορισμό τους.

Αν μιλάμε για πλαισια με ειδικο πρόβλημα (πχ είχα καποια που επασχαν απο σηψηγονια) σε καμια περίπτωση δεν θα εκτεθουν ουτε δευτερόλεπτο και πανε για καταστροφή.

Απο την άλλη όμως αν μιλαμε για περισσεύματα τρύγου, εχει τυχει αρκετες φορες να ξεχαστούν εξω και να γεμίσουν μέλισσες (δικές μου και μη)

για του λόγου το αληθές δείτε εδώ
(εδώ μάλιστα ειχα πληρη αίσθηση του τι θα γίνει... ελπίζω να μην επικηρυχθώ !)

Οπότε ξαναπάω στο πρώτο μου ερώτημα. Αν ένα πλαισιο δεν είναι κραυγαλέα προβληματικό γιατι πρέπει ντε και καλα να μεταδώσει κατι?

Η το λέτε γενικά? οποιος φυλαει τα ρουχα του εχει τα μισα κλπ? Για πείτε για να αποφύγουμε λάθη στο μέλλον.

chaniabee είπε...

Καταρχήν Κώστα συγχαρητήρια που για ακόμα μια φορά με γοητεύεις με τις τρομερές φωτογραφίες σου !!!!! όπως ξανά είπα, ποτέ δεν ξέρεις τι αρρώστια μπορεί να κουβαλήσει ένα εκτιθέμενο πλαίσιο!! Είναι οι άγραφοι νόμοι προς αποφυγή παρεξηγήσεων και μετάδοση διαφόρων ασθενειών……. Είναι ο λεγόμενος κώδικας δεοντολογίας που αυτόν προσπαθούμε να συντάξουμε με τον ενιαίο φορέα που δημιουργήσαμε εδώ στην Κρήτη μερικοί φίλοι!!

Beekeeper είπε...

η αλήθεια είναι οτι όλη η ιστορία με τη Nosema ceranae και η διάσταση του προβλήματος, όντως δεν επιτρέπει ρίσκα. Οποιος καει στο χυλό φυσα και το γιαουρτι.

Unknown είπε...

Χωρις σχολια..

φωτοβολταικα προσφορα

Τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτικό σεμινάριο!

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Χανίων " Η ΜΕΛΙΣΣΑ" διοργανώνει τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτι...