Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Προς γραφείο προέδρου ΕΛΓΑ

Επιστολή του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Χανίων « Η ΜΕΛΙΣΣΑ» προς τον ΕΛΓΑ.




Προς  γραφείο προέδρου ΕΛΓΑ

Ενόψει της έξαρσης της νέας ασθένειας NOSEMA CERANA  η οποία εξαφανίζει τα μελίσσια στον Νομό Χανίων, αθόρυβα και χωρίς ορατά  συμπτώματα, σας ζητάμε να την εντάξετε στην κατηγορία υψηλών κινδύνων ασθενειών της μέλισσας,  μαζί τις υπόλοιπες ασθένειες  (αμερικανική σηψιγονία, νοζεμίαση άπης, κ.τ.λ.) και να συμπεριληφθεί στον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ για σχετική αποζημίωση .
 Από τον  Νομό Χανίων δυστυχώς όλα τα δήγματα που στάλισαν στα εργαστήρια Μελισσοκομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης  , για εξέταση , βρεθήκαν όλα θετικά με την ασθένεια της NOZEMA CERANA .
Λάβετε σοβαρά υπόψη αυτήν  την νέα ασθένεια που πλήττει για ακόμα μια φορά τον ευαίσθητο τομέα της μελισσοκομίας , αφού δεν υπάρχουν εγκεκριμένα φάρμακα αλλά ούτε και άλλος  τρόπος  αντιμετώπισης της.
Σας παρακαλούμε να επιληφθείτε του θέματος  για να μπορέσει να  συνεχιστή η μελισσοκομία στην χώρα μας  που για πολλές οικογένειες είναι πηγή ζωής!

Σας ευχαριστούμε! 


νομίζω ότι όλοι οι σύλλογοι αλλά προπαντός η ΟΜΣΕ πρέπει να κινηθεί  προς αυτήν την κατεύθυνση και να ζητήσουν επειγόντως την ένταξη της σερανα στις αρρώστιες με υψηλό κίνδυνο για να αποζημιώνονται οι παθόντες!!

2 σχόλια:

Si-Mel είπε...

Είναι ένα πρόβλημα για το οποίο θα πρέπει να λυφθούν άμεσα μέτρα.Σίγουρα η κρατική μέριμνα είναι αναγκαία είτε μεσω οικονομικής ενίσχυσης(οχι όμως αντιμετώπιση της ασθένειας..) είτε με την άρση της απαγόρευσης για τη χρήση ειδικών σκευασμάτων..Πιστεύω ότι εκεί στα Χανιά έχετε περισσότερη υγρασία και ίσως να είναι λόγος για την έξαρση της.Πολλοί ήταν και οι μελισσοκόμοι στο Συνέδριο από τα Χανιά οι οποίοι αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα.Χρήζει άμεση επέμβαση η καταπολέμηση της ασθένειας γιατί το όλο θέμα είναι και επεκτατικό..σήμερα είναι στα Χανιά αύριο και στο Ρέθυμνο μεθαύριο σ'όλη τη Κρήτη..

Unknown είπε...

Ελπιζω να βρεθηκε λυση..

φωτοβολταικα προσφορα

Τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτικό σεμινάριο!

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Χανίων " Η ΜΕΛΙΣΣΑ" διοργανώνει τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτι...