Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

Φτάσαμε στο μέσο του καλοκαιριού δόξα τον θεό με υγεία!
Κάναμε τον τρύγο στο πρώιμο θυμάρι του Ακρωτηρίου και βάλαμε το τέλειο μελακι μας στα βαρέλια! Δεν μπορώ να πω ότι πήγαμε και παρά πολύ καλά, αλλά δόξα τον θεό , θα βγάλουμε τις υποχρεώσεις μας και τα έξοδα του χειμώνα! Τώρα κάνουν ορεινό camping στο οροπέδιο του Ομαλού , όλο και κάτι θα τους κλέψουμε από κει, λίγο θυμαρακι , λίγη μαλοτιρα( όσο άφησαν τα ζώα και οι έμποροι), λίγη τσιτα……..κατι θα κάνουμε δεν μπορεί!!
Καιρός να ασχοληθούμε και λίγο με τον σύλλογο μας γιατί τον παραμελήσαμε νομίζω! Όταν ασχολιέσαι με τα κοινά…… μόνο μπελάς σε βρίσκει, εκτός αν είσαι λαμογιο που δεν σε ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο η προσωπική σου προβολή και ασφαλώς το κέρδος! Εμένα δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει η προβολή, αλλά το κέρδος και να το θέλω δεν υπάρχει περίπτωση να το βρω εδώ στον σύλλογο μας! Άρα τελικά δεν πρέπει να συγκαταλέγομαι στα λαμογια! Θα έλεγα ότι είμαι από αυτούς που τρέχουν λόγο ρομαντισμού προς την μέλισσα….. άλλοι τους λένε μαλάκες αυτούς…. Αλλά έμενα δεν με συμφέρει προς το παρών να την υιοθετήσω αυτήν την ονομασία!!!θα αυτοαποκαλούμαι ρομαντικός σκέτο!!
Σε μερικούς μήνες θα έχουμε και το δεύτερο παγκρήτιο συνέδριο μελισσοκομίας στην Ιεράπετρα Κρήτης. Ο ενιαίος φορέας μελισσοκόμων Κρήτης το διοργανώνει στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Ιεράπετρας στης 21 και 22 Οκτωβρίου.
εγώ αντιπροσωπεύω ως μέλος των μελισσοκομικό σύλλογο νομού Χανίων Η ΜΕΛΙΣΣΑ. Από τους άλλους νομούς είναι :
Μαυρουπλάκης Εμμανουήλ πρόεδρος της επιτροπής από τον μελισσοκομικό σύλλογο Λασιθίου.
Δημοσθένης Ισαακιδης γραμματέας από τον μελισσοκομικό Κέντρο Κρήτης
Ευπραξία Φανουρακη ταμίας από το μελισσοκομικό κέντρο Κρήτης
Χαράλαμπος Κουκουλάκης μέλος από τον συνεταιρισμό Ζαρού Ηρακλείου
Κώστας Σαββακης μέλος από τον συνεταιρισμό Ηρακλείου
Νικόλαος Μπιρλιρακης από τον συνεταιρισμό Ρεθύμνου
Αντρέας Θρασυβούλου Συντονιστής
Η Επιστημονική επιτροπή αποτελείτε από τους:
Σοφία Γούναρη ως πρόεδρος , Θρασυβούλου Αντρέας ως μέλος , Χαριζανης Αντρέας ως μέλος.
Θα έρθουν και πολλοί κατασκευαστές αλλά και έμποροι μελισσοκομικών μηχανημάτων και προϊόντων από όλη την Ελλάδα για να εκθέσουν έξω από τον χώρο του συνεδρίου!
Ένα συνέδριο που θα συζητηθούν τα προβλήματα της μελισσοκομίας στο νησί , την προβολή και διακίνηση των διαφόρων ειδών μελιού που βγαίνουν από τα μοναδικά βότανα στον κόσμο που έχουμε! και το βασικό θέμα κατά την γνώμη μου η ονομασία (ΠΟΠ) ενός κρητικού μελιού, νομίζω ότι κάποτε θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε όχι μόνο η Κρήτη αλλά και όλη η Ελλάδα τα μοναδικά μέλια μας!
Ας σταματήσουμε την κοροϊδία από τους επιτήδειους που στο βωμό του κέρδους τους μας πίνουν το αίμα της ψυχής μας.
Ακόμα είμαστε στην αρχή των προγραμματισμών του συνεδρίου για αυτό δεν γράφω περισσότερες λεπτομέρειες, στην πορεία θα ενημερώνω για ότι νέο αποφασιστεί από την επιτροπή.

7 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Μμμμμ καλή ευκαιρία μου ακούγεται.Όλος ο καλός κόσμος.Άν έχει ακόμα απ'ευθείας βαπόρι με βλέπω να έρχομαι.

chaniabee είπε...

ολοι οι καλοι φιλοι ειναι ευπροσδεκτοι στο παρεακι μας!!!!!!!

Spyros Skareas είπε...

Θα τα πούμε εκεί τον Οκτώβρη

Γεώργιος Κ. Διβριτσιώτης είπε...

εκτος απροοοπτου θα ειμαι κ εγω εκει! επισης ο κ Χαριζανης καθηγητης του Γεωπονικου Πανεπιστημιου αθηνας,λεγεται Πασχαλης αν μιλαμε γι αυτον!

chaniabee είπε...

σωστα φιλε Γιωργο Πασχαλης λεγετε!!! εκανα μεγαλη βλακεια!!!

Ανώνυμος είπε...

Genial fill someone in on and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Gratefulness you for your information.

Unknown είπε...

Ελπιζω να τα περασατε καλα!

φωτοβολταικα τιμες