Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ο κυροσκορος και τα πλαίσια μου!


Μετά από  μια λανθασμένη πάλι σεζόν πάνω στο θέμα του κυροσκορου, έφτασα στο σημείο να ξεμείνω από κεριά πάνω στο ξεκίνημα της ανθοφορίας! Ελπίζω βέβαια να δώσει  το θυμάρι και δεν πειράζει που δεν θα έχω κεριά για να γεμίσουν , τα ζουζούνια θα βρουν τρόπο να το αποθηκεύσουν…….!
Πέρσι σχετικά με τον χώρο  αποθήκευσης μελιού έκανα το εξής ……. Αντί για 10 πλαίσια έβαλα 8 αραιωμένα ομοιόμορφα!!  Το αποτέλεσμα?  Τέλειο! Κάτι πίττες χοντρούλες  χορταστικές και γεμάτες  σφραγισμένο μέλι!!!! Και είχα και απόθεμα στον πάνω όροφο από κεριά για να μην νιώσουν κενές οι μελισσουλες μου!!! Και φέτος μια από τα ίδια θα κάνουμε!!!
Για τα χαλασμένα κεριά τώρα έκανα το εξής! Μετά από το καθάρισμα τον πλαισίων , τα κεριά βράστηκαν στον γκαζοτενεκέ και ξεκαθαρίστηκε το κερί από τις ακαθαρσίες.

Τα πλαίσια σε άσχημη κατάσταση μετά από τον βιασμό του κυροσκορου έδειχναν άσχημη εικόνα και άκρος επικίνδυνα για να τοποθετηθούν του χρόνου πια, σε αυτήν την μορφή!

Χρειαζόμαστε βιολογικό καθαρισμό!!! Λίγο σπίρτο σαπουνιού σε ένα καζάνι με νερό  που βράζει κάνει  τα περισσέματα από κερί, τα κουκούλια από τον σκόρο, αλλά όχι μόνο αυτά, και ότι άλλα μικρόβια είναι κριμένα στις μικρές γωνίτσες  να καληνυχτίσουν για πάντα στέλνοντας τα  να συναντήσουν τον δημιουργό τους!!!!

Όπως το λέει και μια διαφήμιση , άστραψαν  από την καθαριότητα!!!

8 σχόλια:

Corfu bee είπε...

Τι είναι το "σπίρτο σαπουνιού" ?? Με τι αναλογία ??

chaniabee είπε...

NaOH Το λεγόμενο υδροξείδιο του νατρίου!! Ή καυστικό νάτριο ή καυστική σόδα! Ή σπίρτο σαπουνιού!!!! Εγώ έβαλα μισό κιλό σε ένα καζάνι νερό!! Περίπου 60 λίτρα νερό!

chaniabee είπε...

Το καυστικό νάτριο (χημικά NaOH) είναι ένα επικίνδυνο χημικό αντιδραστήριο. Μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα ή και άλλα χειρότερα τραύματα. Εφ'όσον τηρούνται μερικές προφυλάξεις μπορεί κάποιος να το χειριστεί χωρίς πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

auta tis ergasies tis kanoun toxeimona

Exagono είπε...

Παντελη καλη συνεχεια.
Ατιμο πραγμα ο σκορος.
Καλου κακου βρασε και τις κυψελες.

Unknown είπε...

apo pou agorazeis to ximiko poy bazeis sto kazani h pou to briskis

Anestis Ketsetzidis είπε...

Παντελή πέρσι χόρτασα να βλέπω κηρόσκορο.
Ρίξε μια ματιά κάτω
http://mygonimo.blogspot.com/2009/09/blog-post_16.html

Unknown είπε...

Πολυ ωραιες εικονες

φωτοβολταικα προσφορα

Τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτικό σεμινάριο!

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Χανίων " Η ΜΕΛΙΣΣΑ" διοργανώνει τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτι...