Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Μαθήματα υψηλού επίπεδου!!


Χτες το απόγευμα μου τηλεφώνησε ο φίλος ο Μανώλης ζητώντας την βοήθεια μου!
Με ρώτησε αν αύριο το πρωί ( δηλαδή σήμερα) έχω κάποια δουλειά να κάνω και του απάντησα ότι είμαι ελεύθερος! Ωραία μου λέει …… χρειάζομαι να έρθεις μαζί μου σε μια παρουσίαση, μελισσοκομικού ενδιαφέροντος, και αν μπορείς να είσαι δίπλα μου για συμπαράσταση!!!  Ασφαλώς και δέχτηκα την πρόταση με αρκετή χαρά, αφού είναι πάνω στα μελισσοκομικά!! Το ωραίο όμως ποιο είναι? Ότι η παρουσίαση θα ήταν σε σχολειό!!!!!!!  Και όχι σε μεγάλα παιδιά….. αλλά σε νηπιαγωγείο!!!!
Αν σας πω ότι μεγαλύτερο άγχος δεν έχω ξαναπεράσει τι θα μου πείτε? Όλη νύχτα σκεπτόμουν  πως θα τους τα πούμε και τι θα τους πούμε!!!!! Τι να σας πω, ούτε το διδακτορικό μου να παρουσίαζα!!!!
Η επόμενη μέρα έφτασε! Από το μαγαζί του Μανώλη  πήραμε τα απαραίτητα πολεμοφόδια (εγώ ήμουν έτοιμος για πόλεμο « ψυχολογικό»), ξέχασα να σας πω ότι ο φίλος μου είναι ο Μανώλης  Σκαλιδακης  και με τον αδελφό του Κώστα διατηρούν κατάστημα με μελισσοκομικά εφόδια  στην Πελεκαπίνα Χανίων!! Νέοι επιχειρηματίες αλλά πολλά υποσχόμενοι!!
Ο Σύντεκνος του Μανόλη είναι νηπιαγωγός και μας περίμενε  στην αυλή με όλα τα μικρά να φωνάζουν « ήρθαν οι μελισσοκόμοι» μόλις μας είδαν με τα  εργαλεία ανά χείρας και μπαίναμε στο προαύλιο!! 

Η μελισσοκομική ενημέρωση  ξεκίνησε σαν ένα μεγάλο παραμύθι !!! 3 ερωτήσεις το δευτερόλεπτο μας έκανε κάθε παιδάκι!!!! Στην αρχή προσπαθούσαμε να απαντήσουμε αλλά  δεν τα προλαβαίναμε,!!!ο νηπιαγωγός τα κρατούσε σε ύφεση με τα βίας!!


Το ωραίο βέβαια είναι ότι τα παιδάκια δεν ήταν άσχετα με το αντικείμενο αφού οι νηπιαγωγοί ( ήταν και μερικά κορίτσια ακόμα) τα είχαν ενημερώσει σε μεγάλο βαθμό για τις μελισσούλες! πολλές φορές μάλιστα μας συμπλήρωναν  οι σπόροι!!!!!

Τους κρατούσαμε πρόπολη , μέλι και γύρη για να δουν και να δοκιμάσουν. Γύρη αποφασίσαμε όμως να μην τους δώσουμε να φάνε, μην τυχόν και ήταν κάποιο αλλεργικό και χάσουμε και τα αυγά και τα πασχάλια, ανοίγοντας βεντέτα με κανένα γονιό!!

Περάσαμε φανταστικά!!!!!!!! Ήταν μοναδική εμπειρία!!!!! Άσε που μου μπήκαν και ιδέες για μεγαλύτερη οργάνωση μέσο συλλόγου!!! Νομίζω ότι τώρα έρχονται τα καλυτέρα!!!!

Υ.Σ Μου πέρασε η ιδέα να τους παρουσιάσουμε αυτές τις κυψέλες με τα ντόπια σχέδια, αλλά θα τους έβαζα δύσκολα  και είναι νωρίς ακόμα!!!!


7 σχόλια:

Beekeeper είπε...

χαχα.. τρομερος.. :)

τα σχεδια πανω τρομερα. μεταφραζονται κιολας? Αμα τα πειραξεις εχει μαγκουρα, κοψιμο τα χερακια με το κλαδευτηρι κλπ?

π. Σπυρίδων Κωνσταντής είπε...

Πολύ καλή κίνηση! Μπράβο! τέτοιες ενημερώσεις είναι αληθινά μαθήματα!

İlhami Uyar είπε...

Dear my friend Pantelis Perrakis,I wish succesuful work,very nice beheviour I congrulate you,best wishes ,stay well.

markos aliprantis είπε...

Μπράβο Παντελή.Έτσι ενημερώνονται τα μικρά παιδάκια για να ξέρουν από τώρα.

BeeHappy είπε...

Ωραίος!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Παντελή,

Βρίσκομαι πλέον στο Βόλο, αλλά χαίρομαι πολύ να μαθαίνω νέα σας εκεί στα Χανιά, ειδικά τέτοια νέα που αφορούν εκπαιδεύσεις νηπίων στη μελισσοκομία...

Μπράβο λοιπόν και στους δύο σας. Αποδείχτηκε αυτό που ήξερα από καιρό ότι αν και έμεινα μόλις ένα χρόνο στα Χανιά, γνώρισα τους καλύτερους.

Θα τα πούμε και θα αποχαιρετιστούμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που θα κατέβω στα Χανιά για να μετακομίσω.

Φιλικά,

Κώστας

Unknown είπε...

Πρεπει να ηταν πολυ ξεχωριστα! Φενετε οτι σου αρεσε πολυ απ'τον τροπο που τα περιγραφεις! Μπραβο!

φωτοβολταικα προσφορα

Τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτικό σεμινάριο!

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Χανίων " Η ΜΕΛΙΣΣΑ" διοργανώνει τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτι...