Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Άνοιξη !!



Ξεκινάμε δυναμικά και φέτος!!


Μετά από μια καλή διεγερτική τροφοδότηση τον τελευταίο μήνα και μια καλή διαίρεση στα δυνατά μελίσσια μας , είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και αυτήν την μελισσοκομική χρονιά!

Βασικά ξεκινήσαμε με μια σπέσιαλ βασιλοτροφια για να τροφοδοτήσουμε τα αδύνατα αλλά και τα νέα μελίσσια μας με δυναμικούς «πρώτους» (βασίλισσες).

Στην πορεία τοποθετήσαμε μερικές γυρεοπαγιδες για της ανάγκες δικέ μας αλλά και μερικών καλών φίλων, δεν κάνω μεγάλο άνοιγμα προς το παρών πάνω σε αυτό το θέμα διότι ακόμα ο κόσμος δεν γνωρίζει την δύναμη της γύρης!!!





Κατά ένα περίεργο τρόπο τα μικρά τα δικά μου αλλά και τα γειτονάκια , όταν ακούνε ότι θα πάω στης μέλισσες για να μαζέψω γύρη………. παθαίνουν πανικό!!!!!!!!!! πανηγύρι σωστό στήνετε!!! Μπορεί να παρακαλώ της κόρες μου να μου φέρουν ένα ποτήρι νερό ( άλλες φορές τις απειλώ με διάφορες τιμωρίες!!! )αλλά όταν ακούνε μάζεμα γύρης τρελαίνονται ποια θα πάει να την μαζέψει!!!! Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό!!!


Έτσι και σήμερα πήρα και την φωτογραφική μηχανή μαζί μου για να το αποθανατίσω αυτό το γεγονός!!!

Μαζί μας βέβαια και η σοραγια!!! Η σκυλίτσα της γειτονιάς ….. καλύτερα να έλεγα ο συναγερμός της γειτονιάς μας, όσο μπόι της λείπει τόση καρδιά έχει!! Δεν μπαίνει κανείς στο αδιέξοδο στενό μας χωρίς να σημάνει συναγερμός!!! Άσε που πηγαίνει και φέρνει όλα τα γειτονάκια στα φροντιστήρια και στα σχολεία παρέα!!

Επί το έργο και …….χωρίς κουκούλες!!!!!!!!

Μετά από δυο μέρες φυσικού στεγνώματος πάνω σε δίσκους και ταψιά της κυράς Τασούλας (καταλαβαίνετε τι μουρμούρα επικρατεί!!). Αρχίζει το καθάρισμα από τα διάφορα ξένα σώματα, και μετά πορεία για τον καταψύκτη!!

Μια λεπτομέρεια εδώ…… δεν την βάζω κατευθείαν στην κατάψυξη διότι είναι μέσα της παρά πολλά μερμήγκια!! Μετά από δυο μέρες την έχουν κοπανίσει όλα και είμαι πολύ πιο άνετος για το ξεκαθάρισμα!

13 σχόλια:

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Να τα χαίρεσαι όλα τα μελισσόπουλα . Αυτό θα πει εκπαίδευση. Η σοράγια μου θύμισε το μάγκα το σκυλάκι απ το μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα που στο τέλος έγινε και Μακεδονομάχος. Εμείς εδώ είμαστε πίσω ακόμα και με γύρη θα ασχοληθούμε πρώτα ο Θεός μετά τις 10 Απριλίου.
Άντε και καλοξοδεμένη.

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Παντελή Χρόνια Πολλά για σήμερα και να χαίρεσαι την υπέροχη οικογένειά σου.
Καλοφάγωτη η γύρη που μάζεψες !!

Μάντης Τειρεσίας είπε...

Παντελή μια ερώτηση, μιας και εγώ θέλω φέτος για πρώτη χρονιά να μαζέψω γύρη απο τα μελίσσια μου

απο πόσα μελίσσια σου σε ποσοστό του συνόλου των μελισσιών σου μάζεψες γύρη?
Πόσες ημέρες άφησες τις παγίδες στις κυψέλες?

Φιλικά και συντροφικά....

markos aliprantis είπε...

Χρόνια πολλά.Ρε φίλε σε ζηλεύω που πας παρέα με τα κοπέλια σου στις μέλισσες.Καλή χρονιά σου εύχομαι

İlhami Uyar είπε...

Dear my friend have a nice job,have you 6 child?its only joke,your behevour very nice and important,we must learn our childs technicial details about bees and bee prodacts.I wish very ptodactive years,best wishes and regards.

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Γεία σου ρε Παντελή, αυτό θα πει "οικογενιακή μελισσοκομία" να τα χαίρεσαι τα παιδία όλα . Φωναζω τα δικά μου παιδιά να τους δείξω τα άφοβα δικά σου.

chaniabee είπε...

Δυστυχώς φίλοι μου δεν είναι όλα τα παιδιά δικά μου!!! Εκτός από την «ομορφότερη» κοπελιά με το γκρι φουστανάκι που είναι το μικιο μου, τα υπόλοιπα είναι γειτονάκια και ανιψάκια μου!!! Πηγαίνουμε χωρίς κουκούλες διότι είναι απόγευμα και τα μελισσακια έχουν πάει για ξεκούραση!! Φίλε μάντη Τειρεσία για περισσότερες λεπτομέρειες πάρε με τηλέφωνο να σου πω ότι χρειάζεσαι 6978117728! My friend Ilhami thank you for wishes, I have only 2 girl`s.

evangelos naxios είπε...

Πανεμορφες φωτο,καλη χρονια!!!

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Παντελή Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!

Beekeeper είπε...

Χρονια πολλα Παντελή.Πολλα και καλα. Παντα υγεία και χαρες

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ, ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

markos aliprantis είπε...

Γιά γράψε και κανένα σχόλιο για το Παγκόσμιο Συνέδριο.

Unknown είπε...

Να τα χερεσε! Σουπερ το σκυλακι!
Ωραιες στιγμες!

φωτοβολταικα υλικα

Τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτικό σεμινάριο!

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Χανίων " Η ΜΕΛΙΣΣΑ" διοργανώνει τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτι...