Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010

2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Εργαστήριο Μελισσοκομίας-ΣηροτροφίαςΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΤηλ 2310 472983, Fax 2310 471939Ε-mail: thrasia@agro.auth.gr

2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H Διεθνής Επιτροπή για το Μέλι της Απιμόντια (International Honey Commission Apimondia), ο Ενιαίος Φορέας Μελισσοκόμων Κρήτης, η Επαγγελματική Οργάνωση Μελιού, & Λοιπών Προϊόντων, η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνουνα) Παγκόσμιο Διεθνές Συνέδριο στα Χανιά μεταξύ 7-9 Απριλίου 2010 με τίτλο: International Symposium on Authenticity and Quality of Bee Products and the 2nd World Symposium on Honeydew Honey και,β) Παγκρήτιο Συνέδριο στις 10 Απριλίου με τίτλο Προοπτικές Ανάπτυξης της Μελισσοκομίας της ΚρήτηςΛεπτομέρειες του Συνεδρίου θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.honeydew-symposium.gr. Στο Διεθνές Συνέδριο θα παρουσιαστούν πρωτότυπες εργασίες σχετικές με την αυθεντικότητα, την ποιότητα των προϊόντων μέλισσας με ιδιαίτερη έμφαση στα μέλια μελιτώματος. Θα υπάρξει επίσης κοινή συνεδρία με το International Symposium of soft insects το οποίο θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο με θέμα τα έντομα που παράγουν μελίτωμα (www.xii-issis.gr). Επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η αγγλική. Εάν υπάρξει ενδιαφέρον από έλληνες μελισσοκόμους θα υπάρξει μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικάΣτο Παγκρήτιο Συνέδριο εκπρόσωποι των φορέων θα παρουσιάσουν θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα τους μελισσοκόμους της Κρήτης όπως είναι η μελισσοχωρητικότητα, η οργάνωση των μελισσοκόμων, οι υποδομές του νησιού η κλοπή μελισσιών, η φυλή μελισσών, η ανεξέλεγκτη εισαγωγή βασιλισσών η χλωρίδα, η αντιμετώπιση των ασθενειών χωρίς φάρμακα, η ποιότητα του κρητικού μελιού, η δυνατότητα προώθησης του Κρητικού μελιού με ένδειξη Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), η παραγωγή άλλων προϊόντων και άλλα θέματα.Όσοι επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το Διεθνές Συνέδριο θα πρέπει να αποστείλετε άμεσα την δήλωση συμμετοχής που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου μέχρι 15 Φεβρουαρίου ηλεκτρονικά στη διεύθυνση thrasia@agro.auth.gr ή με Φαξ στο 2310 471939.Όσοι επίσης επιθυμείτε να παρουσιάσετε εισήγηση με συγκεκριμένο θέμα στο Παγκρήτιο Συνέδριο παρακαλείστε να αποστείλετε το τίτλο και την περίληψη της εισήγησής σας μέχρι 15 Φεβρουαρίου.Από την Οργανωτική ΕπιτροπήΤων Συνεδρίων

6 σχόλια:

ΧΑΡΗΣ ΝΤΖΙΑΔΗΜΑΣ είπε...

ΣΤΟ SITE ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ. ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΜΕ.ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΕΓΩ Η ΕΣΥ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.

chaniabee είπε...

η απάντηση του κύριου Θρασυβούλου όταν του μετάφερα το σχόλιο του φίλου του Χάρη!!! ελπίζω να μας κάλυψε!!!!
Το Παγκόσμιο Συνέδριο θα είναι στα Αγγλικά, θα είναι επιστημονικό. Θα το παρακολουθήσουν επιστήμονες από όλο τον κόσμο οι οποίοι θα ανακοινώσουν τα αποτελέσμάτά των ερευνών τους και θα συζητήσουν τα σχετικά θέματα. Για αυτό και η δήλωση συμμετοχής και η ιστοσελίδα είναι στα αγγλικά. Οι έλληνες μελισσοκόμοι που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν το Συνέδριο και δεν γνωρίζουν αγγλικά ας γράψουν στη δήλωση συμμετοχής μόνο το όνομα, τη διεύθυνση, το τηλέφωνό και τη φράση "δεν γνωρίζω αγγλικά" ώστε να γίνει η σχετική πρόβλεψη για μετάφραση. Οι έλληνες μελισσοκόμοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Παγκρήτιο Συνέδριο όπου θα ανακοινωθούν και τα συμπεράσματα του επιστημονικού.
Φιλικά
Ανδρέας

manos είπε...

poia apo tis 3 μερες θα μιλησουν για μελισσες ? γιατι για αλλα εντομα δεν με ενδιαφερει.

ΧΑΡΗΣ ΝΤΖΙΑΔΗΜΑΣ είπε...

ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ :Οι έλληνες μελισσοκόμοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Παγκρήτιο Συνέδριο όπου θα ανακοινωθούν και τα συμπεράσματα του επιστημονικού.
Και ρωτώ ξανά και εσένα Παντελή και εμμέσως τον κύριο θρασυβούλου:έχει νόημα να παρακολουθήσει ένας μελισσκόμος το συνέδριο ;(αρχάριος ή μή) , θα υπάρχει μετάφραση; και αν όχι πότε θα γίνει το παγκρήτιο; ΣΥΓΝΩΜΗ αν κούρασα με τις ερωτησει μου.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προκαταβολικά.

chaniabee είπε...

Φίλε μου Χάρη και Μάνο! Στις 10 του Απριλίου θα γίνει το Παγκρήτιο συνέδριο! Τώρα όσο για το αν αξίζει ένας παραγωγός να παρακολουθήσει ένα τόσο εξειδικευμένο συνέδριο…….. είναι σχετικό!! Αν μαζευτούν έλληνες που θέλουν να το παρακολουθήσουν, τότε θα βάλουμε μεταφραστή .

Unknown είπε...

Κριμα που το βλεπω αργα το post..

φωτοβολταικα προσφορα