Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Αθώος ο Χανιώτης που πυροβόλησε διαρρήκτη!!

Αθώος κρίθηκε προχθές



από Δικαστήριο τουΗρακλείου ένας 93 χρονος Χανιώτης ο οποίος κάθισε χθες στο εδώλιο του ΜΟΔ Ηρακλείου, γιατί πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά έναν άντρα από τη Μολ-δαβία, ο οποίος μπήκε στοσπίτι του στο χωριό Καλαμίτσι για να κλέψει. Το δικαστήριο τον αθώωσε, καθώς δέχτηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 26 Δεκεμβρίου2006. Ο ηλικιωμένος άντρας,που ζούσε μόνος του, είχε πέσει δεκάδες φορές θύμα κλοπής και κοιμόταν με μια κα-ραμπίνα κρεμασμένη πάνω από το κρεβάτι του. Ετσι εκεί-νο το βράδυ, όταν άκουσε μέσα στο σκοτάδι ένα θόρυβομέσα στο δωμάτιό του, όπλισε αθόρυβα την καραμπίνα και πυροβόλησε προς τη μισάνοιχτη πόρτα τραυματίζονταςτον άντρα που είχε μπει για να τον κλέψει. Λίγο αργότερα, όταν η Αστυνομία βρήκε τον τραυματία 70 μέτρα μακριά από το σπίτι του, ο ηλικιωμένος αναγνώρισε στο πρόσωπό του τον εργάτη που είχε για να του μαζεύει τις ελιές.Ο Μολδαβός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά ενάμιση χρόνο αργότερα σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.

Χθες δεν τον εκπροσώπησε κανείς στη δίκη, ενώ ο εισαγγελέας, που ζήτησε την αθώωση του 93χρονου κατηγορούμενου, ανέφερε ότι στο πρόσωπό του εκφράζεται η αγωνία όλων των ηλικιωμένων ανθρώπων της υπαίθρου που ζουν απροστάτευτοι και φοβισμένοι, θύματα συχνά αδίστακτων κακοποιών.
( αντιγραφή από Χανιώτικα Νέα)


Υ.Σ. ο κάθε ένας παίρνει ότι του αξίζει! Και εμείς του το δίνουμε με ευχαρίστηση!

7 σχόλια:

trikalinos-Trikala Greece είπε...

Σωστή απόφαση,αλλά χρειάζεται και αλλαγή-προς αυτή την κατεύθυνση-της κείμενης νομοθεσίας.

markos aliprantis είπε...

Μπάβο στο Δικαστήριο.
Δεν έχω πάει στο εξωτερικό αλλά μου έλεγε ο γαμπρός μου οτι σε κάποια Αραβικη χώρα τα κοσμηματοπωλεία που είναι όλα σε έναν δρόμο είναι αφύλακτα επειδή ισχύει ο νόμος που κόβουν το χέρι του κλέφτη και "ο φόβος φυλάει τα έρημα"

chaniabee είπε...

Φίλε τρικαλινέ ! έχεις απόλυτο δίκιο !οι νόμοι πρέπει να προσαρμόζονται με τις ανάγκες τις εποχής! Να σε αφήνουν να τον αποτελειώνεις όταν τον βρεις και να σου επιδοτούν και όσες σφαίρες χρειαστούν !
Φίλε Μάρκο!! Μόνο όταν σε φοβούνται σε σέβονται!
φωτια στην φωτια... και βια στην βια!

beelovers είπε...

να σχορεθούν τρα πεθαμένα και του παππού και του εισαγγελέα

IxNiLaTiS είπε...

Μάρκο, προφανώς αναφέρεσαι στον κατάπτυστο "κώδικα του Χαμουραμπί".

Αλλά τι θα κάνεις όταν κόψεις το χέρι ενός κλέφτη και αργότερα αποδειχθεί ότι τελικά ήταν αθώος και πως ο ένοχος ήταν κάποιος άλλος; Θα του το ξανακολλήσεις;

IxNiLaTiS είπε...

chaniabee !!!!
η νοοτροπία "φωτια στην φωτια... και βια στην βια" είναι ο νόμος της ζούγκλας, όπου νικάει ο δυνατότερος και όχι εκείνος που έχει δίκαιο.

Αν αδικηθείς από μια οικογένεια 50 ανθρώπων ενώ η δική σου αποτελείται μόνον από 10, τι θα κάνεις; Θα τα βάλεις μαζί τους με "φωτιά και βία", ενώ γνωρίζεις πως τελικά θα σκοτώσουν εσένα και ολόκληρη την οικογένειά σου, ή θα καταφύγεις στην δικαιοσύνη;

Είπες πρίν: "οι νόμοι πρέπει να προσαρμόζονται με τις ανάγκες τις εποχής!"
Αυτό είναι πολύ σωστό, αλλά δεν έχεις κατανοήσει πως η εποχή μας έχει Νομοθετική, Δικαστική, και Εκτελεστική Εξουσία, και έτσι λοιπόν η αυτοδικία που λατρεύεις, απαγορεύεται. Ίσως σε κάποιες άλλες παλαιότερες εποχές η "φωτια στην φωτια... και βια στην βια" να είχε κάποιο νόημα, σήμερα όμως έχουμε λογικότερα και σοφότερα συστήματα από τον νόμο της ζούγκλας.

Η κοινωνία προοδεύει !!!

Unknown είπε...

Τι φταιει ο γερακος καλε? Καλα εκανε,τι; Φυσικα για αυτοαμυνα! Καπως πρεπει να προστατευτουν και αυτοι οι ηλικιωμενοι.

fotovoltaika times

Τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτικό σεμινάριο!

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Χανίων " Η ΜΕΛΙΣΣΑ" διοργανώνει τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτι...