Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

επίθεση!!

η απογοήτευση του φίλου μου του Γιάννη ήταν τρομερή όταν αντίκρισε την καταστροφή που του είχαν κάνει οι κοκκινομπούμπουροι ( σκουρκοι) στα μελισσακια που είχε αγοράσει ένα μηνά πριν!





ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ???? με ρώτησε με μια φωνή όλο απογοήτευση........ μια μέλισσα σηκώθηκε και έφυγε από την κυψέλη την ώρα που ήμουν, μου λέει, εκεί και κυνηγούσα τους μπουμπούρους με ένα κλαδί, έφυγε μπροστά στα μάτια μου και άραξε σε ένα κλαδί ενός κοντινού θάμνου! το αποτέλεσμα βεβαία μοιραίο..... σε χρόνο ρεκόρ αποδεκατίστηκε από εκατοντάδες επιτιθεμένους!







ήταν παντού!! έπεφταν πάνω μας στον αγώνα τους να πιάσ ουν τις λιγοστές που μελισσούλ μια λύση μπορούσα να κάνω .......




να περιορίσω όσο μπορούσα τις πόρτες !!!



μετά από τον τρύγο τον αμπελιών μαζευτήκαν όλοι στα μελισσακια μας, για ρωμαϊκά όργια!!

ην άλλη μέρα έβαλε παγίδες με κόλλα!!! τα αποτελέσματα τρομερά αλλά όχι καθοριστικά!







αυτό βέβαια που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν ότι μετά που έπεσε ο ήλιος σαν να χτύπησε συναγερμός και την κοπάνισαν όλοι από τον μελισσόκηπο ..... αυτόματα όλες σχεδόν οι μέλισσες άρχισαν να πετούν έξω από τις κυψέλες.. προς στιγμή νόμισα ότι την κοπανούν και αυτές από την πολύ πίεση!!

αλλά ...... ξαφνικά τα μπλουζάκια μας .... άρχισαν να κιτρινίζουν..... βγήκαν να κάνουν την ανάγκη τους!!!!!!!!!! τρομερό????? όλη την μέρα τις είχαν περιορισμένες και μετά λες και έκαναν ανακωχή ..!! άγραφος νόμος?? σεβασμός προς τον αντίπαλο?? χόρτασαν??? ποιος ξέρει!!

4 σχόλια:

galifabee είπε...

Είναι όντως πρόβλημα οι σκούροι για αυτήν την εποχή αν και καθυστέρησαν λίγο φέτος να εμφανιστούν θέλει αρκετή δουλεία πρέπει να βάζεις κάθε 2-3 μέρες δόλωμα με κόλα εγώ τις πήγα στο πεύκο και έτσι ηρέμησαν λίγο από τον κλοιό τους πέρα από ότι αποδεκατίζουν τους πληθυσμούς δεν αφήνουν τις μέλισσες να εργαστούν και περισσότερες μέλισσες ασχολούνται με την φύλαξη της κυψέλης , είδα ακόμα στις κυψέλες σανίδες πτήσεις από λαμαρίνα πιστεύω ότι δεν είναι ότι καλύτερο για τις μέλισσες ζεσταίνονται από τον ήλιο και καίει τα πόδια των μελισσών στην φωτογραφία φαίνεται ενώ είναι αρκετές στην είσοδο καμία μέλισσα δεν είναι πάνω στην σανίδα πτήσεις και δεν τις βοηθάει και πολύ στην αντιμετώπιση των σκούρων που θέλουν χώρο για να αντιμετωπίσουν τις απειλές τους.

Beekeeper είπε...

Xαμός. Κι εγω έβαλα παγίδες. Δεν πάει άλλο

markos aliprantis είπε...

Φέτος είδα τους περισσότερους σκούρκους από ποτέ!
Έχω σκοτώσει την Άνοιξη εκατοντάδες μάνες,τώρα έχω πιάσει χιλιάδες σε παγίδες και με την ρακκέτα εχω σκοτώσει εκατοντάδες έέ
δεν τελειώνουν με τίποτα.
Έχουν εγκαταλείψει την κυψέλη τους 5-6 μελίσσια λόγω της πίεσης που δέχονται από τους σκούρκους και μου έχουν φάει πάνω από 60 μάνες που βγήκαν να γονιμοποιηθούν.Τί άλλο να πείς;;;;

Unknown είπε...

Λυπαμαι πολυ..δεν ξερω τι κανουν σ'αυτες τις περιπτωσεις.
Υ.Γ.: Καντε κατι με το blog με το ζορι μπαινω..μεχρι να μπω μου βγαζει την πιστη!! Αργει υπερβολικα πολυ!!

φωτοβολταικα υλικα

Τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτικό σεμινάριο!

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Χανίων " Η ΜΕΛΙΣΣΑ" διοργανώνει τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτι...