Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Άνοιξε το θυμαρακι δειλά δειλά και στο Ακρωτήρι Χανίων!!

Άνοιξε το θυμαρακι δειλά δειλά και στο Ακρωτηρι Χανίων!! 20 μέρες πιο νωρίς από πέρυσι. όσο και να κοίταξα καμία μελισσουλα δεν ήταν πάνω σε λουλούδι, επαληθεύοντας τα γραπτά του φίλου μου του Μάρκου (parosbee)!

Δυστυχώς από βροχή ήταν πολύ χάλια η φετινή σεζόν, τελευταία βροχή αρχές Απριλίου. Σήμερα δείχνει ο καιρός να φορτώνει τα σύννεφα με νερό , αλλά η δυνατοί δυτικοί άνεμοι δεν το αφήνουν να φτάσει ως εμάς!
Δύσκολη μελιτοσυλογη θα έχουμε…. Τα μελισσακια μας δεν δείχνουν όπως άλλες χρονιές, το πλέξιμο νέων κηρήθρων σκέτη αποτυχία , για όσους δεν έβαλαν αρκετό σιρόπι για βοήθεια θα παραμένουν μισό άχτιστες και θα πορευτούν για φέτος με τις μαύρες κερήθρες!
Πολύ μαύρα τα έδειξα σήμερα τα πράγματα και ελπίζω να διαψευστώ αλλά η ποσότητα του θυμαρίσιου φέτος δεν θα είναι η αναμενόμενη, και με την οικονομική κρίση που μας κυνηγά δεν θα μπορέσουμε να αυξήσουμε την τιμή ……άρα μάλλον κούφια θα είναι η φετινή!!!!

4 σχόλια:

ΠΑΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ είπε...

Φίλε Παντελή και εδώ στην Αχαϊα τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά.Ούτε και εδώ χτίζουν καινούργες κερύθρες και λόγω ελειψη βροχής έχει στεγνώσει ο τόπος και τα μελισσια έχουν μείνει πίσω.Δυστυχώς φέτος έχουμε και μελισσοκομική κρίση εκτος απο την οικονομική.

İlhami Uyar είπε...

Dear my friend I hope will rain as soon as possible time,drought very bad condotion for animals and environment.Have a nice job.Best wishes.

IxNiLaTiS είπε...

Και όσον αφορά τον Έλατο ... τα "πλείναμε τα χέρια" :(

Unknown είπε...

Ελπιζω τα πραγματα να ειναι καλυτερα..

φωτοβολταικα υλικα

Τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτικό σεμινάριο!

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Χανίων " Η ΜΕΛΙΣΣΑ" διοργανώνει τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτι...