Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2009

Διοργάνοση Παγκοσμίου συνεδρίου στην Κρητη


Με αφορμή το παγκόσμιο εντομολογικό συνέδριο που θα γίνει στις 5 Απριλίου του 2010 στο Μ.Α.Ι. Χανίων ( Εφόσον το αποφάσισε η Διεθνής Επιτροπή για το μέλι (International Honey Commission)) ο καθηγητής Κύριος Θρασυβούλου πρότεινε σε όλους τους Μελισσοκομικούς φορείς της Κρήτης, να αποδεχτούν την πρόταση του και να βοηθήσουν σε μια κορυφαία διοργάνωση της Μελισσοκομίας!!
Ασφαλώς δεν χρειάζεται να πω, ότι δεν το σκεφτήκαμε και πολύ για να απαντήσουμε ομόφωνα θετικά και να χειροκροτήσαμε αυτήν την πρόταση και ενέργεια του κύριου καθηγητή , που μας τιμά αυτή η κίνηση από μέρος του πρώτον γιατί θα προβληθούμε ακόμα πιο πολύ σαν νησί για τα προϊόντα μας σε μια κρίσιμη καμπή της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και ότι οι γνώσεις και οι επαφές που θα προσκομίσουμε από τα διεθνή κορυφαία στελέχη της παγκόσμιας έρευνας στην εντομολογία και στην μελισσοκομία γενικός!!!!
Για αυτό λοιπόν σε μια μοναδική μπορώ να πω συνάντηση όλον των εποχών από όλους τους φορείς της μελισσοκομίας του νησιού μας, που έγινε στην έδρα του μελισσοκομικού συνεταιρισμού Ρέθυμνου Κρήτης στα τρία αλώνια στις 30 Ιουνίου του 2009 με πρόσκληση και προεδρεύον τον κύριο Θρασυβούλου, συζητήθηκε το θέμα της διοργάνωσης για πρώτη φάση .
Με αφορμή όμως το παγκόσμιο συνέδριο, ο κύριος καθηγητής πρότεινε στους παραβρισκόμενους να διοργανωθεί την επομένη μέρα της λήξης του συνεδρίου το δεύτερο πανκρήτιο συνέδριο μελισσοκομίας μιας και στο νησί μας θα βρίσκονται όπως είπαμε και παραπάνω, κορυφαία στελέχη της παγκόσμιας έρευνας για την μελισσοκομία και ότι θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το γεγονός καλώντας μερικούς από αυτούς ,συγχρόνως βέβαια με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες ερευνητές, να μας μιλήσουν για θέματα όχι τόσο εξειδικευμένα όπως αυτά που θα παρουσιαστούν τις προηγούμενες μέρες ,( για να μην πω ότι τα περισσότερα ή όλα θα είναι σαν κινέζικα για μας !!!) αλλά πιο απλά και κατανοητά για τα απλούς παραγωγούς!!
Θα έχουμε δηλαδή στο νησί μας τον Απρίλιο μήνα του 2010 τρία μεγάλα γεγονότα σε ένα!!!
Την γενική εποπτεία θα την έχει ο καθηγητής, αμέσως επόμενος κατά σειρά ιεραρχίας θα είναι ο ταλαντούχος Δημοσθένης από το Μελισσοκομικό Κέντρο Κρήτης που και για αυτό το παιδί θα είναι σωστό από μέρος μας να πούμε ,ότι είναι πάντα πρόθυμος αλλά και αποτελεσματικός σε οποιοδήποτε θέμα μας αφορά στον κλάδο μας!! Και μετά από τους δυο αυτούς κύριους θα είμαστε μια δωδεκαμελή επιτροπή ( τρία άτομα από κάθε νομό της Κρήτης) που ελπίζω ο θεός να βάλει το χέρι του!!! να μην βγουν τώρα στην φόρα όλα τα ψευδοπροβλήματα και οι ψευτοδιαφορες που έχουν οι νομοί αναμεταξύ τους, και τα κάνουμε όλα πάσπαλο (σκόνη δηλαδή που λέτε εσείς)!!!

6 σχόλια:

galifabee είπε...

Παντελή έχουμε την τύχη να είμαστε στο Ηράκλειο 29-30-1 σε σεμινάριο με τον καθηγητής Κύριο Θρασυβούλου και με μεγάλη χαρά μας είπε για τον παγκόσμιο συνέδριο 6-9 Απριλίου του 2010 και την ιδέα του να γίνει ένα παγκρήτιο συνέδριο για την μελισσοκομία αμέσως μετά. Είναι μεγάλο κεφάλαιο για την μελισσοκομία στην Ελλάδα ο καθηγητής αγαπάει πολλή την Κρήτη και πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις γνώσεις του και τα συμπεράσματα από την έρευνα που κάνει πάνω στις μέλισσες γιαυτό προτείνω στους συνάδελφους μελισσοκόμους να μην χάνουν την ευκαιρία να τον παρακολουθούν κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία η κάθε του λέξη είναι ένα εργαλείο γνώσης για τον κάθε μελισσοκόμο που σέβεται τον εαυτό του.

beelovers είπε...

παντελή καλησπέρα στις 13/7 θα έρθω διακοπές στα χανιά ελπίζω να τα πούμε από κοντα

Anestis Ketsetzidis είπε...

Έχοντας τον καθηγητή Ανδρέα Θρασυβούλου κοντά σας,μην φοβάστε τίποτα.
Η γνώση είναι δύναμη.
Καλές διακοπές και να μου προσέχεις το Μάρκο.

İlhami Uyar είπε...

Have a good job my friend.I believe thay it would be very useful all beekepeers.Best wishes.

KOSTAS είπε...

Ευχάριστα τα νέα και χαίρομαι για το Παγκρήτιο Μελισσοκομικό Συνέδριο, αρκεί να μην πέσουν …μπαλωθιές.

Παντελή καλά να περνάς καλές διακοπές και …Καλά Μέλια!

Unknown είπε...

Μια χαρα σας βρισκω!

fotovoltaika times