Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009
Δέκα λόγοι για να μη χτίσω σπίτι σε δάσος..
2. Όταν θα κάνω μπάρμπεκιου στην αυλή, πεινασμένες αρκούδες θα περιστοιχίζουν το σπίτι μου.
3. Όταν θα κλάνω, θα ακούγεται η ηχώ στα 100 μέτρα περιμετρικά.
4. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να γειτνιάσω με το Βουλγαράκη ή το Στυλιανίδη ή το Λαλιώτη ή όποιον άλλο έχει χρήματα και ασυνειδησία για να χτίσει σπίτι σε δάσος.
5. Σε περίπτωση που οι παραπάνω θελήσουν να έρθουν στη γειτονιά μου, θα πρέπει να καούν και τα γειτονικά δέντρα (για τα δέντρα που θα έκαιγα εγώ, χέστηκα).
6. Δε θα μπορώ να στολίσω χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σαλόνι μου. Θα το βλέπουν απ’έξω τα άλλα έλατα και θα γελάνε.
7. Στο δάσος δεν «πιάνει» ΑΝΤ-1 η τηλεόραση. Τι θα κάνω χωρίς Τατιάνα;
8. Το χτίσιμο σπιτιών σε δάση, χαλάει τις ισορροπίες της φύσης. Ήδη τα κουνέλια διαμαρτύρονται πως έχουν εκλείψει οι κυνηγοί.
9. Όταν θα έχω ''διαθέσεις'', η μόνη εύκαιρη για να γ...., θα είναι η Κοκκινοσκουφίτσα.
10. Επειδή απλά είναι ειρωνεία να καταστρέφω τη φύση, για να έχω σπίτι με θέα…τη φύση.
Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009
Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιότητας και αυθεντικότητας του μελιού
ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2010.
1η Ανακοίνωση
Εκπρόσωποι όλων των μελισσοκομικών φορέων της Κρήτης συνεδρίασαν στις 30/06/2009 στο Ρέθυμνο και αποφάσισαν να αποδεχτούν πρόταση της Διεθνούς Επιτροπής για το Μέλι (International Honey Commission) για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιότητας και αυθεντικότητας του μελιού στην Κρήτη. Στην συνάντηση αυτή θα συμμετέχουν οι πλέον ειδικοί επιστήμονες στα προϊόντα της μέλισσας. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στους χώρους του ΜΑΙΧ Χανιά Κρήτης στις 7-9 Απριλίου 2010. Την περίοδο αυτή θα διεξαχθεί επίσης στον ίδιο χώρο Διεθνές Συμπόσιο Εντομολόγων οι οποίοι θα συζητήσουν θέματα σχετικά με τα μελιτογόνα έντομα. Θα υπάρξει μια τουλάχιστο κοινή συνεδρία των Εντομολόγων και Μελισσοκόμων επιστημόνων όπου θα παρουσιαστούν εργασίες σχετικές με τα μελιτογόνα έντομα του πεύκου, της ελάτης , της βαλανιδιάς κ.ά
Παράλληλα οι μελισσοκομικοί φορείς της Κρήτης αποφάσισαν την διοργάνωση του 2ου Παγκρήτιου Μελισσοκομικού Συνεδρίου στις 10 Απριλίου. Θέμα του Συνεδρίου είναι «Προβλήματα και Προοπτικές της Μελισσοκομίας στην Κρήτη». Στο Συνέδριο αυτό θα γίνουν εισηγήσεις σχετικά με την οργάνωση των μελισσοκόμων της Κρήτης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις μεταφορές και τις τοποθετήσεις των μελισσιών τους, την σωστή αξιοποίηση των επιχορηγήσεων στη μελισσοκομία, την προώθηση αίτησης για ονομασία προέλευσης του Κρητικού μελιού, την μελισσοκομική χλωρίδα και άλλα θέματα που ενδιαφέρουν τον κλάδο και ειδικότερα τη μελισσοκομία της Κρήτης. Ομιλητές θα είναι εκπρόσωποι φορέων μελισσοκομίας του νησιού, μελισσοκόμοι που θα τοποθετηθούν σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα και επιστήμονες που θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα ερευνών και παρατηρήσεών τους.
Διοργανωτές και των δύο Συνεδρίων εκτός από την Apimondia και της Διεθνούς Επιτροπής για το Μέλι που συμμετέχουν μόνο στο πρώτο, είναι ο Ενιαίος Φορέας Μελισσοκόμων Κρήτης, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και Λοιπών Προϊόντων και η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας.
Τα άτομα που αποτελούν τον άτυπο Ενιαίο Φορέα Μελισσοκόμων Κρήτης που συμμετείχαν στην σύσκεψη ήταν οι κ.κ. : Μ. Σπυριδάκης (Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Χανίων), Γ. Σαββιδάκης (Μελισσοκομικός Σύλλογος Λασιθίου), Κ. Σαββάκης (Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Ηρακλείου), Π. Περράκης και Μ. Μπαϊλάκης , Π. Σιγανάκης (Μελισσοκομικός Σύλλογος Χανίων η Μέλισσα), Κ. Παπαδάκης (Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Αμβροσία), Γ. Τσικριτσάκης και Χ. Κουκουλάκης (Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Ζαρού Φαιστός), Κ. Θωμαδάκης και Ν. Μπιρλιράκης (Μελισσοκομικός Σύλλογος Ρεθύμνου). Στη σύσκεψη του Ρεθύμνου συμμετείχαν επίσης από το Κέντρο Μελισσοκομίας οι Ε. Φανουράκη και Δ. Ισαακίδης και από την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας ο Α. Θρασυβούλου.
Οργανωτικές Επιτροπές .
Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιότητας και αυθεντικότητας του μελιού
Πρόεδροι: von der Ohe Werner (Γερμανία) και Stefan Bogdanov (Ελβετία),
Επιστημονική Επιτροπή: Hermann Pechhacker (Αυστρία), Tseko Ivanov (Βουλγαρία), Christina Mattescu (Ρουμανία), Muhsin Dogaroglu (Tουρκία), Ανδρέας Θρασυβούλου, Θρασυβούλου, Σοφία Γούναρη.
Τοπικοί διοργανωτές: Ευπραξία Φανουράκη, Δημοσθένης Ισαακίδης, Ιωσήφ Μανίκης.
Παγκρήτιο Συνέδριο:
Οργανωτική Επιτροπή
Ανδρέας Θρασυβούλου (Πρόεδρος)
Ευπραξία Φανουράκη (Ταμίας)
Δημοσθένης Ισαακίδης (Γραμματέας)
Κώστας Σαββάκης (μέλος).
Παντελής Περράκης (μέλος).
Χαράλαμπος Κουκουλάκης (μέλος).
Γιώργος Σαββιδάκης (μέλος).
Νικόλαος Μπιρλιράκης (μέλος).
Παντελής Περράκης (μέλος)
Για τον καλύτερο προγραμματισμό των δύο Συνεδρίων παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν να δηλώσουν την συμμετοχή τους είτε εγγράφως είτε τηλεφωνικά στο Μελισσοκομικό Κέντρο Κρήτης (62 Μαρτύρων& Ιλιάδος, 71303 ΗΡΑΚΛΕΙΟ, τηλ. 2810 261563, Fax 2810 262592). Μετάφραση από τα Αγγλικά στα Ελληνικά του πρώτου Συνεδρίου θα υπάρξει εάν υπάρχει αντίστοιχη συμμετοχή ελλήνων μελισσοκόμων.
Όσοι θα ήθελαν να συμμετάσχουν ως ομιλητές παρακαλούνται να αποστείλουν τον τίτλο και την περίληψη της εισήγησής τους στον Α. Θρασυβούλου (τηλ. 2310 472983, Fax 2310 471939, e-mail:thrasia@agro.auth.gr) μέχρι 31/01/2010 ώστε να διαμορφωθούν τα προγράμματα των Συνεδρίων.
Από την Οργανωτική Επιτροπή
Ανδρέας Θρασυβούλου
Εργαστήριο Μελισσοκομίας
Αγρόκτημα Πανεπιστημίου, Θέρμη Θεσσαλονίκης
57001 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 472983 Φαξ: 2310 471939
E-mail: thrasia@agro.auth.gr
Θες/νίκη 12/08/2009
Α. Θρασυβούλου
Τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτικό σεμινάριο!
Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Χανίων " Η ΜΕΛΙΣΣΑ" διοργανώνει τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτι...
-
Μια ποτίστρα για τα κορίτσια μου! Με βάση την ποτίστρα που μας πρότεινε η Φανή Χατζήνα για αποφυγή μολύνσεων μέσω του νερού η φώτο είναι ...
-
Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Χανίων " Η ΜΕΛΙΣΣΑ" διοργανώνει τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτι...
-
Ημερίδα απο το ΙΓΜΕ στο HILTON !! σε μια αίθουσα 50 ατόμων μπήκαμε 100!!! μια επανάληψη των γνωστών! τίποτα καινούριο!!! η έρευνα προχω...