Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Αποζημίωση από ΕΛΓΑ!


Χτες ο ΕΛΓΑ έστειλε έναν κτηνίατρο για να ελέγξει την ζημιά που είχε πάθει ένας «φίλος» από την νοζεμα «apis» "και οχι απο την cerana" για  να αποζημιωθεί μετά από αίτηση που είχε κάνει .
Αν και με καθυστέρηση 3 εβδομάδων ήρθε! Ο κτηνίατρος  βέβαια μόλις πείρε την εντολή στα χέρια του ο άνθρωπος ήρθε αμέσως, οι ακατανόμαστοι γραμματείς και φαρισαίοι είχαν τρυπώσει τις αιτήσεις στα βάθη των αδύτων! Αλλά ας είναι……
Πάμε λοιπόν στον μελισσόκηπο να δούμε τι θα δούμε……
Ο φίλος δεν είχε συνενώσει μελισσάκια 1 ή 2 ή 3 πλαισίων  που τα κρατούσε με νύχια και με δόντια για να τα δει ο ΕΛΓΑ  και να του δώσει την περιβόητη αποζημίωση των 30 ευρώ ανά κυψέλη!! Μόλις λοιπόν τα ανοίγει ο κτηνίατρος  και βλέπει , λέει με έκπληξη!!!!  Μα αυτό είναι ζωντανό!!!!!!!!!!          ΤΟ ΖΟΜΠΙ !!       Τα ζωντανά δεν τα δεχόμαστε ως πεθαμένα!! Ακούσατε????  Μόνο τα πεθαμένα!!!
Ζωντανό είναι ένα μελίσσι με 5 πλαίσια και πάνω αυτήν την εποχή και όχι με 1 και 2 πλαίσια μύγα!! Και γόνο 5 τετραγωνικών εκατοστών.
 Πέρυσι κάναμε πουλιά  και χωρίζαμε τις μέλισσες στα δυο!!  Γόνο στα 4 πλαίσια τουλάχιστον!! Και φέτος……..  ψάχνουμε χώρο να φυλάξουμε τις κενές κασόνες και τα πλαίσια .
Για να μην βρεθείτε λοιπόν ποτέ στην θέση του φίλου μας και μείνετε με το στόμα ανοικτό στην παρόμοια απάντηση,  προσέξτε πριν υποβάλετε αίτηση γι αποζημίωση  στα ψιλά γραμματάκια!!
Βέβαια ο άνθρωπος τον κανονισμό εφάρμοζε και τίποτα περισσότερο! Μας εξήγησε βέβαια ότι μετά που θα πεθάνουν και αυτά, ξανακάντε μια αίτηση  και εμείς θα έρθουμε και θα σας τα καλύψουμε!!!!
 Ας είναι καλά  που μας έκανε ένα γρήγορο  σεμινάριο τουλάχιστον !!

4 σχόλια:

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Πλάκα έχει να έχασε και τα δύο € ανά κυψέλη για την δήλωση που έκανε?

chaniabee είπε...

πανε αυτα!!! υπερ του δημοσίου χρεους!!

Χρήστος Γ. είπε...

Καλησπέρα!

Unknown είπε...

Καλημερα!

fotovoltaika prosfora

Τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτικό σεμινάριο!

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Χανίων " Η ΜΕΛΙΣΣΑ" διοργανώνει τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτι...